Merhabalarrr efenimm🕊😇 Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Öncelikle standart 'yerli yaz dizisi' algısından farklı olduğunu söyleyebilirim fakat bu demek değil ki muhteşem bir yapım. Ama kötü de kesinlikle değil. Evet bu yapım bu yaz verilen ve diğer yıllarda da verilmiş olan birçok…devamıMerhabalarrr efenimm🕊😇 Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.
Öncelikle standart 'yerli yaz dizisi' algısından farklı olduğunu söyleyebilirim fakat bu demek değil ki muhteşem bir yapım. Ama kötü de kesinlikle değil.
Evet bu yapım bu yaz verilen ve diğer yıllarda da verilmiş olan birçok yaz dizisinden farklı. İzlenir mi? Kesin izlenir diye bir cevap veremiyorum buna da. Ve bu beni yine üzüyor. Çünkü insanları doyuma ulaştıracak bir senaryo değil. Komedi içeriğini daha baskın tutmaya çalıştıkları bir yapım olmuş. Polisiye kısmı bana göre bir alt kısımda kalmış. Ama yine de her bolum de çözülen bir cinayet olması da işin güzel yanı.
Özellikle karakterlerin daha doğrusu Şahin karakterinin bu rol için hiç uygun olduğunu düşünmüyorum. Yanii karakterden çok oyuncuyu eleştirmem gerekiyor belki ama ben karakteri de sevmedim. Belki de Seçkin Özdemir'e yakışmadığı için karaktere de ısınamadım. Bilmiyorum. Ama kesinlikle kasıntı gibi duruyor yanii zorla yapıyormuş gibi. Özellikle ses tonunu.
Kadın karakter de bir garip. Giyim tarzından tutun yürüyüş şekline kadar çok garip geldi bana. Sürekli kadın yürürken ayağına bakıyorum ilginç bir şekilde. Topuklu ayakkabıyla baya ii yürüyor 😂😂
Şimdii Yapmak istedikleri şeyin ne olduğunu pek anlamadım açıkçası. Evet konu olarak her gün farklı bir cinayeti çözmeleri çok güzel fakat bu daha evvel birçok kere yapıldı.
En basitinden 100 bölüm civarı süren bir ' Kanıt' dizimiz var. En iyi polisiye dizilerine girer benim katımda. Sonra Çember dizisi var, kanıt ateş üstünde var... gibi.
Polisiye dizileri biraz daha ciddiyet istiyor gibi hissediyorum. Yani araya konulan zorunlu komedi sahneleri kaliteli olmadiği sürece ortaya konulan işi basitleştiriyor.
Özellikle bu dizide komik olması için oraya konulan bir Nazlı karakteri var.
Yani şöyle düşünün bu diziyi:
1.dizi: İpek ve Şahin ile olan bir polisiye dizi. Kız meraklı olsa da zeki (yerli sherlock), adam zorla rol yapıyormuş gibi dursa da bir karizması var. Ve bu da kendini bir şekilde izlettiriyor. En sonunda da bir cinayet çözülüyor ve son.
2.dizi : Nazlı ve Nazlı'nın dramatik evlilik hayatı. Kocasından boşandığında nasıl yazlığını alabilirim diyerekten garip garip planlar kuruyor ve kendini rezil etsede bunu umursamıyor. Yani burada da yaz dizi klasiği devreye giriyor.
Hani farklıydı? Diyesi gelimiyor da değil insanın.
Yarısı öyle yarısı böyle. Işte bu yüzden de bir işimizi yine övemiyorum ama gömemiyorum da. Güzel mi evet güzel ama istenilen şey yine bu değildi. Genel toplumun isteği üzerine yazılan ve çekilen bu yapımlar olduğu sürece de film dizi sektörümüz aynı şekilde devam edecek ve bizde yabancı dizi izlemeye devam edeceğiz. Yine de cesaretleri üzerine yapımcıları ve senaristleri tebrik ediyorum. Tamamen bir yaz dizisi yapmak yerine bu tür bir iş denemek bile cesaret işi.
Yani en azından poposu ile dağları deviren asistan kız ve holding sahibi hada ceo'lar yok. 😂😂
Bu işler çok karışık vesselam. Bir öyle diyorum bir böyle. Benim bile kafam karıştı. 😂😂
Her neysee yine çok konuştum.
İşin özü şu şekilde; televizyonda kanalları çevirirken denk gelmiş iseniz izlenir. Her hafta izlemek için beklenir mi emin değilim.
Ama kötü değil. Kusurlarında da bahsettim zaten. Ama o kusurlarda görmezden gelinebilir.
Bu yorum için erken olduğunu da düşünmüyorum. Zaten bir dizinin başı güzel ise güzel olur. Yoksa ilerki bölümleriniz saçmalamaya başlıyorlar.
Bu dizininde sonu bi nikah masasında bitmez inşallah. 😂😂
Sağlık ve huzur dilerim efenim. 🕊😇