Spoiler içeriyor
Bir romantik kitap okurken etkilendim diye ikincisine de şans verebilirim sandım. Olum. Fena yanılmışım. İçimdeki gıcık ve memnuniyetsiz Beyz her saniye bedenimi daha da ele geçirdi ve o mutlu romantizm dolu son sayfalara tıpkı diferansiyel denklemler final kağıdına bakar gibi…devamıBir romantik kitap okurken etkilendim diye ikincisine de şans verebilirim sandım.
Olum. Fena yanılmışım.
İçimdeki gıcık ve memnuniyetsiz Beyz her saniye bedenimi daha da ele geçirdi ve o mutlu romantizm dolu son sayfalara tıpkı diferansiyel denklemler final kağıdına bakar gibi bakıyordum. Hatta yanındaki hiçbir şey ifade etmeyen ama sınavda işe yaraması gereken formül kağıdına.
Ya tamam ne biçim gömdüm. Başa alıyorum. Spoiler vericem, aman dikkat.
Kitabın konusu şöyle. İkiz kız kardeşler var. Bunlardan Olive ana karakterimiz, onun ağzından okuyoruz. Karakteri sevdim. Diğeri Ami, orta derece seviyorum diyelim. Ami Dane ile evleniyor -maalesef- Dane'den ölümüne nefret ediyorum. Asıl erkek karakterimiz de Dane'in abisi Ethan. Ona çok kızgınım, ama seviyorum.
Her şey Dane ve Ami'nin düğününde başlıyor. Kuponlar ve çekilişlerde şansını konuşturarak bütün düğünü neredeyse bedavaya getirmeyi başarmış olan Ami, düğün yemeği olarak bir dolu deniz ürününden oluşma açık büfe ayarlıyor. Bu büfeden de yalnızca alerjisi olan Olive ve açık büfenin bakteri kaynadığı konusunda kesin bir inancı ve takıntısı olan Ethan yemiyor. 200 kişilik düğün davetlileri - ve tabi ki gelinle damat- aniden kıvranmaya, inlemeye ve birbirlerini yeşile -ıyy- boyamaya başladığında bu felaketten yalnızca Olive ve Ethan kurtuluyor. Bir şeyler daha oluyor ve sonuç olarak bu ikili bedavaya kazanılmış 10 günlük balayı tatiline birlikte gidiyor. Ve elbette, birbirlerinden nefret ediyorlar (yersen).
-spilerın âlâsı-
Abi bu ikilinin birbirinden nefret filan etmediği ve birbirlerinin üstüne atlamak için fırsat kolladığı ilk andan belliydi yahu. Hani tamam biz okuyucular için sürpriz olmasına gerek yoktu ama.. karakterler için sürpriz olması da biraz şovdu bence jmokydfjolssbklkftjolc
Asla inmeyen bir cinsel tansiyon okumaktan öyle sıkıldım ki ee yeter da sevişecekseniz sevişin bitsin bu zulüm diyecek noktaya geldim. Dikkat, ben +16 sahneleri bile atlayarak okurum.
Sonunda her şey düğüm olurken benim midem de düğüm oldu. Karakter ağlamadı ben ağladım. Ki genelde tam tersi olur. Ethan ve Ami'nin yaptıkları beni o kadar kırgın ve öfkeli hissettirdi ki. -kitabı okumasa da spoiler yemeye gelenlere söylüyorum, akla ilk gelen şey değil, bir olup Olive'i aldatmadılar- Ama aldatılan biri var, okuyun görün.
Her neyse. Ben bazen mutlu son sevmiyorum. Yani benim için mutlu son bu değil. Olive'in Ethan'ı affetmeyerek ve hayatını yoluna koyarak güçlü biri olarak devam etmesi ve Ethan'ın sürüm sürüm sürünesi daha iyi olurdu. En azından bu kadar kolay affetmeseydi ( ̄ヘ ̄;)
Bay Hamilton. Saçmalıktan ibaretsin be adam kkytdsdhokysdvhikkju Beyaz bıyıkların, Olive'e yaklaşımın ve son akşam restaurantta bulunman absürt bi şaka gibiydi.
Olive ve Ami'nin kocamannn ailelerine ve iç dinamiklerine bayıldım.
6/10