📼 : Mezarına Tüküreceğim 3 🧑💼 : R.D. Braunstein ⏱️ : 91 dk 🗂️ : Gerilim, Korku ——————————————————— Jennifer Hills o korkunç olaydan sonra ismini değiştirerek tekrardan Los Angeles’a yerleşmiştir. Bir yardım hattında operatör olarak çalışmaktadır. Ancak geçmişin acı hatıraları…devamı📼 : Mezarına Tüküreceğim 3
🧑💼 : R.D. Braunstein
⏱️ : 91 dk
🗂️ : Gerilim, Korku
———————————————————
Jennifer Hills o korkunç olaydan sonra ismini değiştirerek tekrardan Los Angeles’a yerleşmiştir. Bir yardım hattında operatör olarak çalışmaktadır. Ancak geçmişin acı hatıraları sürekli zihnini ve psikolojisini bozmaktadır. Bir umut grup terapisine başlar. Terapide kendisi gibi tecavüze uğramış insanların hikayelerini dinler. Hatta kendisine sıkı bir dostta bulur. Marla ile yakın olan Jennifer kendisini biraz da olsun bu arkadaşla rahatlamış hissetmektedir. Ancak yakın dostu Marla’nın eski sevgilisi tarafından öldürülmesi onu eski günlere döndürecektir.
Yönetmen değişikliğinin etkisini hemen hissediyorsunuz. İlk iki filmde birey-birey arasındaki ilişkiler ele alınırken artık bu filmde birey-toplum arasındaki ilişki ele alınıyor.
Film toplumun ahlaki değerleri, yozlaşma ve ahlaksızlık gibi konulara değiniyor. Aynı zamanda toplumdaki ahlaki yozlaşmanın bireyin iç dünyasında sebep olduğu değişimlere de değiniyor.
Tecavüz maktüllerinin iç dünyalarına iniyoruz. Onların düşünce yapılarını olayları algılama ve analiz biçimlerini görüyoruz. Sosyal yaşantıdaki değişimleri, diğer bireylerle kurdukları etkileşimleri anlıyoruz. Film aynı zamanda biraz da olsa hukuk sistemini, sistemdeki sıkıntıları ve işleyişin bozukluğunu da eleştiriyor.
Kısacası bu film biraz daha toplumsal konuları ele almıştı. Psikologla konuştukları sekansları göz önünde bulundursak bireyin iç dünyasındaki değişimler yansıtılmak istenmiş. İlk iki filmde birey-birey çatışmasını izlerken bu filmde daha geniş kapsamda toplum ele alınmış.
Film bunları anlatmak istiyor olabilir ancak benim gözümde bu konuların üzerinde çok yüzeysel durulmuş. Aslında ele alınmak istenen konu çok güzel tecavüz mağdurlarının iç dünyaları ve sosyalliği algılama biçimleri çok önemli bir konu ancak filme iyi yansıtılamamış. Oyunculuklar ve senaryo yine ortalama bir şekilde.
———————————————————
🚨Puanlamaya geçmeden önce maalesef ülkemizde de bu tarz vahşice ve insanlık dışı olaylar çok yaşanıyor. Aklıma o kadar çok isim geliyor ki insanlıktan utanıyorum. Kadınlarımızın özgür ve rahat oldukları bir toplum hepimizin hayali. Maalesef hayatlarını bu şekilde kaybeden kadınlarımızı anmak istedim. Bu isimleri unutmamak lazım.
🌸 Güldünya Tören (1982 - ♾️)
🌸 Münevver Karabulut (1991 - ♾️)
🌸 Esin Güneş (1984 - ♾️)
🌸 Ferdane Çöl (1982 - ♾️)
🌸 Özgecan Aslan (1995 - ♾️)
🌸 Şule Çet (1995 - ♾️)
🌸 Emine Bulut (1981 - ♾️)
🌸 Ayşenur Halil (2005 - ♾️)
🌸 İkbal Uzuner (2005 - ♾️)
🔍 BENİM FİLME PUANIM 10 / 5