Spoiler içeriyor
İlk Omegaverse*1 Dizisi ! inanılır gibi değil. inanılır gibi olmayan çok şey var, nerden başlasam bilemedim. normalde ben pek omegaverse türü tüketen biri değilim. webtoon okuduğumu da yarım bırakmıştım diye hatırlıyorum. anime olarak da ilk omegaverse anime olan 'okaeri tadaima'…devamıİlk Omegaverse*1 Dizisi !
inanılır gibi değil. inanılır gibi olmayan çok şey var, nerden başlasam bilemedim. normalde ben pek omegaverse türü tüketen biri değilim. webtoon okuduğumu da yarım bırakmıştım diye hatırlıyorum. anime olarak da ilk omegaverse anime olan 'okaeri tadaima' izlemiştim. sanırım onun incelemesinde de yine pek omegaverse tüketmediğimi belirtmiştim. neyse konudan kopmadan devam edeyim. bu dizi ilk omegaverse dizisi olarak geçiyor ve benim de ilk omegaverse dizim oldu. ben ilkini tayland illa yapmıştır diye düşündüm çünkü BL*2 çıkarmak da bile rekor onlarda o yüzden onların birçok omegaverse çıkardığını da düşünüyordum meğer hiç çıkarmamışlar. daha önce 'pit babe' dizisinde sanırım denemişler ama ben ilk bölümü daha önce izledim ve öyle bir şey görmedim. o yüzden onu saymayalım. bir diğer şaşırtıcı olay ise omegaverse ilk dizi çin'den geldi. BL'e bile karşı olan çin omegaverse çıkardı. tabii yasal yollarla değil bu arada yanlış anlaşılmasın çin'de hâlâ yasak hepsi. neyse gelelim dizimize. şunu belirteyim ki çok fazla spoiler içerecektir.
dizi başta benim için mükemmel başladı. kurgu ve oyuncular harikaydı. ancak kurgu benim için sonradan bozulmaya başladı. omegaverse türünün tüketmememdeki neden hem karışık olması hem de çok doğaüstü içermesi idi. ancak bu diziden sonra da sevmediğim bir diğer yanı ise yazarlar omegaverse dünyasını istedikleri şekilde eğip büküyorlar. örneğin bu dizide bir alfa hamile kaldı. benim bildiğim kadarıyla alfalar hamile kalmaz, biyolojik olarak mümkün değil ama burada yazar*3 kurguyu anlaşılan epey bükmüş. başta hua yong karakteri omega*4 olarak çıktı. baya yakıştırdım sonra psikopat bir karakter olduğunu öğrendik. o da yetmedi enigma*5 olduğunu da öğreniyoruz. tamam buraya kadar sorun yok. sonra S seviyesi*6 bir alfayı hamile bırakıyor. işte burada benim için kurgu bir hayli bozuldu. galiba böylelikle omegaverse dünyasında bir ilk de yaşanmış oldu. her neyse genel olarak güzel bir diziydi. özellikle düşük bütçeye rağmen başarılıydı. bence paraları çok olsaydı tadından yenmezdi ama ilerde daha kaliteli içerikler çıkar diye düşünüyorum.
finali daha iyi olabilirdi. yong ve sheng'in bebesi (çocuğu) niye shen'a baba demeye başladı ve asıl babası olan yong'a doğru dürüst baba demedi anlamadım. yong manyağı da tam psikopat, kendi çocuğunu bile shang'dan (eşinden) kıskandı. yine de seviyorum karakteri ya. ana çifti gerçekten çok yakıştırdım. yan çift ise çok fazla geri plana atıldı. normalde yan çiftleri çok öne çıkarılmasına karşıyım ama burada çok geriye atıldı. özel bölüm millet bekliyor ama yaparlar mı bilmiyorum.
sözün kısası omegaverse dünyasına merakınız varsa kesinlikle tavsiye ederim. ayrıca omegaverse güzelce araştırıp ona göre izleyin derim. keyifli izlemeler.
dipnotlar:
*1omegaverse: alfa, beta, omega (+enigma) gibi sınıfsal farkların olduğu ve erkeklerin de hamile kalabildiği bir kurgu dünyası.
*2boyslove: erkeklerin birbirine aşık olması.
*3yazar diyorum çünkü dizi kitap uyarlaması.
*4omega: zarif, güzeldirler ve hamile kalırlar. hamile kalan erkekler bu kategoride.
*5enigma: belirsiz,gizemli kişilerdirler. oldukça güçlüdürler. hem alfa hem omega özelliği gösterebiliyorlar. hamile kalma ihtimalleri var. cinsel ilişkiye çok da saplantılı değiller.
*6 S seviyesi: alfa: hamile kalmazlar, hamile bırakırlar. genelde omegaları hamile bırakanlardır. yüksek kesimdirler. S seviyesi ise en yüksek kesimler.