Merhabalarrr🤗🌺 Bugün psikolojik bir yazı ile geldim. Uzun süredir atamıyordum. Yazdım ama çok fazla kaynak yoktu elimde. O yüzden çok yüzeysel yazdım. ❓Adele sendromu nedir? Adele sendromu – Aşkın güçlü, karşı konulmaz çekiciliğinin eşlik ettiği şiddetli bir zihinsel bozukluktur. Tabii…devamıMerhabalarrr🤗🌺
Bugün psikolojik bir yazı ile geldim. Uzun süredir atamıyordum.
Yazdım ama çok fazla kaynak yoktu elimde. O yüzden çok yüzeysel yazdım.
❓Adele sendromu nedir?
Adele sendromu – Aşkın güçlü, karşı konulmaz çekiciliğinin eşlik ettiği şiddetli bir zihinsel bozukluktur. Tabii ki, normal aşk duygusundan yavaş yavaş ilerleyen manik takıntı her zaman kolay değildir. Hastaların çoğu, sorunların varlığını reddettiği için yeterli tıbbi bakım alamıyor.
❓Adele sendromu tarihçesi:
Victor Hugo'nun kızı kendisi.
Akıl hastalığından muzdarip olan, dünyaca ünlü yazarın kızı olan Adele Hugo’dan alıyor adını. Genç, eğitimli ve çekici bir kız çocuğuydu.
Teğmen Albert Pinson' a karşı büyülenmiş gibiydi. Ve eğer ilk başta genç adam biraz ilgi gösterseydi daha farklı sonuçlar olabilirdi. Fakat Ne yazık ki, Pinson'un ona karşı olan ilgisizlik onu durdurmadı, onu dünya çapında takip etti.
Adele başka birisiyle evlenmesine rağmen, gerçek ve karşılıklı sevgilerini düşünüyordu. Ve bu durum da kızın düşünceler havuzunda boğulmasına neden oldu.
Zihin karadelik gibidir. Tüm düşünceleri içine çeker ve bu düşünceler zamanla bir döngü haline gelir. Kötü düşünceler yavaş yavaş bedeni ve zihni ele geçirmeye baslar. Davranışlara kadar etki eder.
Bu durum da kızın başına gelen olaylardan biri. Birine takıntılı bir derecede sevgi duyduğun zaman bu iş psikolojik soruna yol açar. Psikolojik sorun ise çevreye zarar vermeni sağlayabilir.
Işte ünlü yazarın kızının hayatı da bir tımarhanede sona erdi ancak o sırada mevcut tedavi yöntemleri ve total izolasyon bile onu bir saplantıdan kurtarmaya yetmedi.
Terapiler, ilaç tedavileri son dönemde bu kadar gelişmişti. O yıllarda psikoljik sorunun tedavisi çok da yaygın değildi ki türkiye çapında bakacak olursam 1990'dan sonra yaygınlaşmaya başladı. En belirgin klinikler ise 2000'den sonra açıldı.
Anlayacağınız psikolojik tedaviler zor tedavi ediliyor. Bunun için hasta kişinin isteği ve arzusu gerekiyor ki terapiler olumlu sonuç versin. Tehlikeli ve Ilaç tedavisi gerekli kişileri yatakta da tedavi ediliyor.
Kişi, psikolojik sorunu olduğunu bile kabullenmiyor olabiliyor. Bunun da nedeni "ben deli degilim" düşüncesi. Psikolojik sorunlar insanı deli yapmaz. Bazen yardıma ihtiyaç duyarsın ve o yardım da psikoloktan geçiyor.
Psikologa gitmek kötü bir durum değildir. Eğer ihtiyaç varsa gidilmeli ve tedavi görülmelidir.
Uzun lafın kısası, bir kişiye karşı psikopat derecede sevgi duyduğun zaman bu psikolojik soruna kadar gidebilir.
Her şey dozunda güzel.
Not: tam olarak doğru olup olmadığından emin değilim.
Okuyan herkese teşekkür ederimmm🤗🌺