"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so." - Mark Twain Michael Lewis’in “The Big Short: Inside the Doomsday Machine” isimli kitabından uyarlanan film, 2000’lerde patlak veren…devamı"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so." - Mark Twain
Michael Lewis’in “The Big Short: Inside the Doomsday Machine” isimli kitabından uyarlanan film, 2000’lerde patlak veren ekonomik çöküntünün öncesi ve sonrasını konu alıyor. 2008 Küresel Ekonomik Krizi’ni öngören 4 farklı kişinin hikayeleri paralel olarak ve belgeselvari bir havada anlatılıyor. Bol bol ekonomik terim kullanılan film, biraz kafa karıştırıcı bir şekilde ilerliyor. Fakat yönetmen filmde geçen ekonomik terimlerin, bazı ünlüler tarafından açıklandığı kesitler eklemiş.
Bu filmi oyuncu kadrosu için izledim ama yönetmenin tarzı da çok hoşuma gitti. Araya sıkıştırılmış dönem göndermeleri, hareketli soundtrack'i ve ani geçişleri ile senaryo çok dinamik bir şekilde ilerlediği için içine çekiyor. Özellike Christian Bale'in bulunduğu sahnelerde çalan metal şarkılar süper olmuş. Kendine has kurgusuyla hikayenin paralel gitmesi filme bir ayrıcalık katıyor. Bu hem filmden kopmamıza engel oluyor, hem de geniş bir konuyu hızlıca anlatmalarında fayda sağlıyor. Konusu çok ciddi olsa da kurgusu çok eğlenceli olan bir yapım.