Filmi dün izledim ama yorum yapacak vaktim olmadı. Açıkçası film için kararsızım. Marvelin tüm filmlerini ve tüm teorileri ve hikayeleri bilen biri olarak ne çok iyi bir film diyebiliyorum ne de çok kötü. Ortalamanın üstü evet ama belki ben Gorr…devamıFilmi dün izledim ama yorum yapacak vaktim olmadı. Açıkçası film için kararsızım. Marvelin tüm filmlerini ve tüm teorileri ve hikayeleri bilen biri olarak ne çok iyi bir film diyebiliyorum ne de çok kötü. Ortalamanın üstü evet ama belki ben Gorr karakteri yüzünden daha büyük beklenti içinde izledim bilmiyorum ama bazı yerlerde hayal kırıklığı yaşadım.
Spoiler vermeden yazacağım en başta
Filmin açılışında Gorr'un neden ve nasıl Tanrı Katiline dönüştüğünü kısa ama güzel bir şekilde anlattılar. Ama sonradan kısa bile olsa Galaksinin Koruyucularını görmek hele de Thor ile ilişkilerini izlemek keyifliydi. Zaten onların filmin başında görünüp daha sonra ayrılacakları belliydi. Star Lord ile Thor ilişkisi komikti ama Star Lord'un olgunlaştığını görmek ileri ki filmlerinde bizi daha iyi şeyler beklediğini gösterdi bana göre.
Artık filmimizin asıl kahramanı Jane Foster ile Mjolnir nasıl buluştuğunu izledik. Yeni Asgard'a olan Gorr saldırısı ile Thor ve Kadın Thor'un ilk karşılaşmaları ve Thor'un hala aşkını unutmadığını görmek güzeldi. Fakat bundan sonra bu aşkı bu kadar abartmaları ve sonuna doğru artık bazı yerlerde saçmalamalarını beğenmedim. Tamam bunun baştan beri aşk filmi olduğunu biliyoruz. İsmi bile Aşk ve gökgürültüsü kabul ama çizgi romanlarda ki Thor'un bile zor yendiği Gorr karakterini daha çok görmek isterdim. Gorr, çizgi romanları okuyanlar bilir çok güçlü bir karakter. Zaten ben bunu beklediğim için filmi çok sevemedim galiba
Bale abimiz yine döktürmüş. Neden çok makyaj istemediğini filmi izleyince daha çok anladım. İlk başta çizgi romandakine benzemiyor diye düşündüm ve üzülmüştüm. Ama izleyince o mimikler ve hareketler o kadar iyiydi ki gerçekten böylesi daha iyi olmuş dedim. Filmde en beğendiğim rol ona aitti. Diğerleri bana göre her zamanki performanslarını gösterdi.
En çokta filmde savaştıkları sahneleri çok beğendim. Özellikle ismini şu an hatırlayamadığım bir gezegene gittiklerindeki efektler ve dövüşler çok iyiydi. Hele de bir anda renklerin kaybolup herşeyin siyah beyaz olması ve arada birkaç saniyeliğine ortalığın renklere boğulmasını çok beğendim. Orda üç kişinin bile yenemediği Gorr nedense filmin sonunda daha kolay yenildi.
Açıkçası marvelin kendi evrenindeki en iyi kötü karakterleri bir filmde harcamasını ve saçma olan karakterleri defalarca kullanmalarını hiç anlamıyorum. Tamam devam filmi yapmak istemiyorlar diyelim de illa hemen de kullanmak gerekmiyor. Birkaç film sonra kullan ama kötü bile olsa karakterin hakkını ver.
Marvel bana göre End Game filmi sonrası yani yeni faz döneminde çok başarılı işler yapamadı. Evet filmleri güzeldi kabul ama herhalde önceki filmlerde biz çıtayı çok yükselttik ki özellikle son 2 Avengers filmi ile öyle şeyler bekliyoruz. Bilmiyorum ama ortalama yada bir tık üstünde filmler çıkmaya başladı iyice. Thor filmi de benim için öyle. Ragnorak daha iyiydi. Tamam onda da komedi vardı alıştım zaten Thor filmleri komik ve maceralı oluyor. Başka birşey beklememiz saçma ama olsun ya az daha değilsin en azından böyle bir elinde daha iyi kullanabileceğin bir karakter varken...
Tamam ben filmden çok Gorr karakterinden bahsettim farkındayım ama Bale abimizi daha çok görmek ve onun Thor'u daha çok uğraştırmasını istemem çok mu kötü?
Bu arada komedi açısından keçiler herkesin dediği gibi en komik kişilerdi.
Ama ben çok Mjolniri kıskanan Stormbreaker sahnelerine çok güldüm.
Spolier kısmına geldim artık!!!
Bu film ile daha kozmik dünyalara adım attık. İzleyenler özellikle çizgi romanları okuyanlar filmin sonuna doğru olan dilek dilenen kişiyi görünce anlamışlardır. Artık daha çok dünya ve karakter ile karşılacağımız kesinleşti. Bu da Thanostan daha belalı karakterlere karşı savaşacaklar demektir ki bunları görmek gerçekten isterim.
Fragman da zaten Zeus görmüştük. Onun kibri hatta yeri geldiğinde korkaklığı güzel anlatılmıştı ama Zeus gibi bir karakterin tek bir hamle ile Thor tarafından alt edilmesi 🙄 Zeus, Odin kadar güçlü bir karakterken şimdi Thor Zeustan daha mı güçlü oldu. Tabii ki hayır ek sahnede gördük ne olduğunu veee Herkül Marvel evrenine arz-ı endam etti. İki güçlü karakterin savaşını izlemek keyifli olacaktır umarım. Tabi içine etmezlerse yine.
Filmin sonunda Jane Foster hastalığından dolayı öldü evet ama neden Mjolnir onu seçti diye düşündünüz mü? Sırf Jane bir Asgardlı olup Valhallaya gitsin diye yapılmış bir film bu. En sondaki ek sahnede gördük zaten onun nereye gittiğini ve kimin karşıladığını gördük. Heimdall tekrar görmek güzeldi. Jane normal insan olarak ölürse geri dönemezdi ama Odin büyük ihtimal dileğini kabul edip yeniden geri döndürecek bir tanrı olarak onu. Artık Jane ne zaman ordan döner göreceğiz.
Bu arada yeni karakterimiz Heimdall oğlu da yetişiyor babasının izinden 😃
Gorr karakterine geri dönmek istiyorum. Onu böyle bir şekilde öldürmeleri hoşuma gitmedi. Tamam kızını geri getirdi. Tamam baba sevgisi ağır bastı ve içindeki iyilik ortaya çıktı falan filan ama artık bu klişe sonların değişmesi lazım. Ne vardı başka bir son olsaydı. Bu arada Gorr'un kızı neden ve niye yeni filmlerde olacak ve en önemlisi Stormbreakerı o niye aldı onu pek anlamadım açıkçası ama Thor'u baba olarak görmek eğlenceli olacak eminim. En sondaki zorla çocuğa söz dinletmesi falan güzeldi.
Daha çok şey yazabilirim ama yine fazla uzattım kusura bakmayın 😃