IMDB puanı yine yerlerde olan bir Netflix filmi ile karşınızdayım. Ve aynı zamanda ayın da son filmlerine geldik. Öncelikle ne kadar saçma olursa olsun içinde herhangi bir spor varsa +1 puanı bence hak eder. Bir de bu sefer değişik bir…devamıIMDB puanı yine yerlerde olan bir Netflix filmi ile karşınızdayım. Ve aynı zamanda ayın da son filmlerine geldik. Öncelikle ne kadar saçma olursa olsun içinde herhangi bir spor varsa +1 puanı bence hak eder. Bir de bu sefer değişik bir ülkeye yolculuk yaptık. Polonyadan bir film size daha ne istiyorsunuz ya? Tamam şaka bir yana film gençlik filmi de olsa içinde sörf var.
Bazen insan bir yerde kapana kısılmış hisseder. Bazı anıların mekanları vardır.Kişileri vardır. Anıları size hatırlatan her şey o anınındır artık. Birini kaybettiğinizde özellikle bir yer ve bir kişi size onu hatırlatabilir. Bu gerçekten çok çekilmez bir duygu ve filmin ana duygusu da bu bence. Annesini kaybeden kızımızın uzaklaştıkça düzelmeye çalışmasını izliyoruz.
Sonra birkaç kişi ya da bir mekan sizi kendinize getirir. Siz artık yeni birisinizdir. Kendiniz olamazsınız çünkü kayıplarınız vardır. Kendiniz olamayacak kadar acı çekmişsinizdir ve ağlamışsınızdır. Mutlu olmayı ve tekrar gülebilmeyi biri ya da bir şey size hatırlatmalıdır. Gittiği oteldeki annesiyle olan anıları ve yeni tanıştığı insanlar da kızı kendine getiriyor. Filmin devamında da bunu izliyoruz.
Sanırım bazı filmler bazı kişiler için yapılıyor. Her şeyin herkese hitap etmesini ya da herkesin aynı filmden aynı şeyler çıkarmasını bekleyemeyiz. Bugün izlediğim filmlerden daha düşük puanlı olmasına rağmen benim için en yüksek puan bu filme layık. Tabi bana bir şeyler hissettirdi diye mükemmel bir film olduğunu söyleyemem. Oyunculuklar basit, konu basit ama işlenişi hoştu. Alışık olmadığım bir dil olduğundan adaptasyon sorunu yaşadım bir süre. Ve başta dediğim gibi içinde spor olduğundan +1 puan aldı benden. Benim tavsiyemdir umarım hissettiklerimi hissedersiniz.
✔6.5/10
'30.07.22