Arkadaslar simdi bu dizi o kadar sinirda kalmis bir diziki eksilerini soylesen artilarina yazik oldu diyorsun, artilarini soylesen eksilerine. Oncelikle sunu belirtiyim her ne kadar gozunuze batsa da bazi seyler, dizinin kurgusu ve surukleyiciligi cok cok iyi. Bu kesin. Muhafizdan…devamıArkadaslar simdi bu dizi o kadar sinirda kalmis bir diziki eksilerini soylesen artilarina yazik oldu diyorsun, artilarini soylesen eksilerine.
Oncelikle sunu belirtiyim her ne kadar gozunuze batsa da bazi seyler, dizinin kurgusu ve surukleyiciligi cok cok iyi. Bu kesin. Muhafizdan sonra itibari baya baya yukari cekmis ve Gobeklitepe'nin (kendiliginden olmasi gereken ama bizim ulkede olmayan) ismini parlatmis. Bu acidan ortada bir basari oldugu muhakkak.
Fakat oyunculuklara gelirsek Beren Saat'in oldum olasi oyunculugunu sevemedim. Bir ölüm sahnesinde oyle bi tepki verip devam ediyorki hayatina, 'ölenle ölünmez' sözünü bu dunyaya Beren Saat mal etti saniyorsunuz. Diger yandan Mehmet Gunsur'u asiri bilgili, aristokratvari, fular boynunda gezen entel rollerinde gormekten cidden biktim. Burda da arkeolog olmus ve oyle seviyorki isini, yanina sudyenle yatmaya gelmis kiz arkadasini HAYIR DUR CALISMAM LAZIM diyerek ittiriyor ve kafasi ellerinin arasinda oflayip poflayarak kagitlarin icinde kazilarin gizemini cozmeye calisiyor. Boyle Turk erkekleri kaldi mi... Diger yandan kotu adamimiz olan ve sanirim 99 dil bilen Ozan'in babasi jandarmaya bagirarak Gobeklitepe'de dinamit patlattiriyor!!! Adama sen kimsin derler bu ne rahatlik yigidim... Bunun gibi prototip oyunculuklar bolca mevcut. Bir tek Ozan karakterini begendim iyi is cikarmis. Diger butun oyuncular tek tip oyunculuk sergilemisler. Herkes tek rolde ve rollerin derinligi yok, küt kalmis.
Senaryoyu yazanlar kisminda bir amerikali var. Ki zaten bazi diyaloglar amerikanlastirilmis vaziyette siyaret ediyor. Amerikanlar izlesin diye cekilmis Turk dizisi vaziyetinde Atiye. Fakat tum bu gommelerim ve goze batmalar genele vurucak olursak cok da alinan zevki engellemiyor. Izlerken kliselerin ve mantiksiz yerleri herkes goruyor fakat gizem ve meraki cok ust duzeyde tuttuklari icin su gibi gidiyor.
Kisacasi her ne olursa olsun Atiye bizler icin bir basaridir. Bunu inkar edemeyiz. Ben ceksem ben de gurur duyardim. 2.sezonunda oyunculuklar daha derin ve kurgusunu da ayni gizem dozunda doldururlarsa cok daha duyulcagindan ve ilk sezonundan cok daha iyi olcagindan suphem yok. Boyle seyleri cok da onemsemeyen biriyseniz muthis bi dizi olarak bulcaksiniz. Ki muthise cok yaklasmis bi dizi olarak goruyorum ben de ama duzeltilmesi gereken kisimlar bolca var. 8 puanlik bir dizi benim icin. Suruklenmek istiyorsaniz buyurun izleyin. Bu kadar revactayken ve bizim icin onemli bi yer tutuyorken tatmamaniz olmaz.