İlk korku filmi izlemeye deneyimimi düşünüyordum da baya küçüktüm. Mahallemizdeki kadınlar bize gelmiş ve küçük bir kadın günü yapmışlardı. Seçe seçe de korku filmi seçmişler. Ben hemen anneme sokuldum, tek gözüm kapalı meraklı meraklı bekliyorum. Annemin eli de kafamda korkunç…devamıİlk korku filmi izlemeye deneyimimi düşünüyordum da baya küçüktüm. Mahallemizdeki kadınlar bize gelmiş ve küçük bir kadın günü yapmışlardı. Seçe seçe de korku filmi seçmişler. Ben hemen anneme sokuldum, tek gözüm kapalı meraklı meraklı bekliyorum. Annemin eli de kafamda korkunç bir şey gelirse kapatırım diye bekliyor. O gün sanırım aynalar filmini izlemiştik hatırladığım kadarıyla aynalarda ruhani yaratıklar insanları öldürüyorlardı. Aklımda kalan tek sahne kadının banyoya girmesi ve camın kırılıp kadının kafasını koparmasıydı. Ufak bir şok geçirip ayna da böyle bir şey var mı diye 82637282 kere kontrol ettim. Ya gerçekten yok ya da benim 82637282 denememi de atlatmış olabilirler. Bilemiyorum.
Küçük anımdan sonra filmimize gelirsek açıkçası son zamanlarda izlediğim en kaliteli yapımlardan. Evde tek olduğum için ve "azıcık" korktuğum için ışık açık izledim. Yine de bazı sahnelerde geri çekilip elimle kapattığım yerler oldu. Üst komşumuz sağ olsunlar filmi izlerken bir an "???" oldum.
Kapımın rüzgar yüzünden çarpması da bir an yüreğimi hoplattı. Güzel bir korku deneyimiydi. Filmin müzikleri de atlamadan geçmeyelim cidden havaya sokuyordu, geriyor, çekindiriyordu. Ama ben bazı oyuncuların oyunculuklarını beğenmedim. Baştaki abla çok güzel oynasa da bazılarınki eh dedirttirdi.
Bir de bazı yerlerde güldüm. Düşünsene sana doğru gelen gülümseyen biri var, korkunç ama komikti.
Konumuza gelirsek Dr. Rose Cotter adında başarılı bir psikiyatrist'e bir gün bir hasta getiriyorlar. Ama hasta kısa süre sonra Rose'un karşısında gülümseyerek intihar ediyor. Bu olaydan sonra her şey değişiyor ve Rose tuhaf ve korkutucu olaylar yaşamaya başlıyor. Rose bu işi araştırdıkça karanlık gerçeği keşfediyor ve bundan kurtulmak için yollar aramaya başlıyor.
Bundan sonrası spoiler...
İlk öncelikle buradan Rose ablanın nişanlısına hayırlı dileklerimi iletiyorum. Ne kadar hayırsız, vefasız bir adamsın sen ya. Biliyorsun ki kadın deliriyor bir otur dinle kadını. Kadını dinlememek için bin takla attı kadına psikolog çağıracağına kadın sana deliller getirmiş bir bakayım de arsız herif. Rose abla da sıkıntı var bırakmış gül gibi çocuğu. Duvarlarımı yıkıyorsun diye insan mı terk edilir? İhtiyacın olduğunda da koşulsuz kabul edenler de duvarını yıkmaya çalışan kişi olur. Bu polis abimiz daha iyisini hak ediyordu. Şeytanı varlığın ona geçtiğini görünce iki kat sinir stres oldum. Keşke şu nişanlıya geçeydi, adam sevdiğine yardım etmek için o kadar çabaladı, sonuç? Şeytanı varlık ona geçti.
Sonunun mutlu son olması çok klişe olurdu evet ama bu son da beni üzdü. Daha farklı olsaydı keşke.
#polisabimbunlarıhaketmedi