Spoiler içeriyor
Bu dizi hakkında nereden başlasam bilemiyorum. Önce konusunu anlatayım kısaca. Diziye başlamadan önce dizideki doktorun fantastik bir gücü olduğunu sanıyordum ama olay öyle değilmiş. Dizi başrol karakterin küçüklüğünden bir sahneyle başlıyor. Bu kişinin ismi de Park Hun. Hun'un babası tıbbi…devamıBu dizi hakkında nereden başlasam bilemiyorum. Önce konusunu anlatayım kısaca.
Diziye başlamadan önce dizideki doktorun fantastik bir gücü olduğunu sanıyordum ama olay öyle değilmiş. Dizi başrol karakterin küçüklüğünden bir sahneyle başlıyor. Bu kişinin ismi de Park Hun. Hun'un babası tıbbi hata davasında şahitlik yapacakken mahkemeye gidemesin diye bürokrasinin üst kademelerinde yer alan kişiler Kuzey-Güney Kore arasında çıkabilecek bir savaşı engelleyebileceğini bunu da Kuzey Kore başkanını ameliyat ederek yapacağını söyleyerek başrol karakterimiz babası olan bu doktoru Kuzey Kore'ye sepetliyorlar adeta. Bu doktor ameliyat sırasında oğluyla tehdit edile edile ameliyatı yapıyor. Sonra her şey çok güzel günlük gülistanlık gidiyor diye düşünürken Güney Kore'deki bu doktoru kuzeye yollayan başbakan adayı olan bu kişi bütün başarıyı kendi üstüne alabilmek için doktoru ve çocuğunu öldürtmek istiyor. Fakat Kuzey Koreli askerler bunları kendi himayesine aldıklarını açıklayıp öldürmüyor. Ve bu baba oğul yıllarca Kuzey Kore'de yaşıyor. Bu sırada Hun da doktor oluyor. Aynı zamanda dizinin asıl konusu olan Hun ve Jaehui aşkı da ilerliyor bu yıllarda. Jaehui denen başrol kadın karakterimiz de Hun'un babasının ameliyatından sonra karşılaşmış olduğu ve ona bileklik hediye ettiği bir kız. Yani bu ikisi birlikte büyüyor ve aynı okula gidiyor falan filan. Bunların aşkı ve sürekli kavuşma çabaları dizinin temelini oluşturan konu aslında. Kavuşma çabaları diyorum çünkü her şey ne kadar ters gidebilirse o kadar ters gidiyor ve bunlar sürekli ve sürekli ayrı düşüyorlar. Tam kavuştu gibi oluyorlar yine ayrılıyorlar. Hun sürekli Jaehui nerede arayışında kalıyor diyebiliriz. Tüm diziyi anlatmak istiyorum aslında ama burada duracağım ve yorumumu geçeceğim.
****SPOILER****
Öncelikle Hun ve Jaehui arasında geçen sürekli bu kovalamaca durumu o kadar baydı ki bir yerde. Jaehui Macaristan'da vurulduktan 2 yıl sonra myeongwoo hastanesinde karşılaştıklarında ben ana karakteri başka kızla shiplemeye başlamıştım bile. Sonunsa kadar da o kızla olsun istedim ama olmadı maalesef. Hun o kadar çok takıntılı şekilde bağımlı yaşıyordu ki Jaehui'ye inanılmaz ayar oldum. Sevebilir ok ama yani cidden aşırı fazla fazla geldi, kusacaktım. Jaehui'ye de ayrı gıcık oldum. Yani tamam korumak istiyorsun anladık da hiç mi fırsat ayağına gelmedi geçen iki yılda? Bi de Kuzey Kore askeriyle anlaşma yapmak ne? Aklını peynir ekmekle mi yedin? Neyse hiç sevmedim onun karakterini. Çocuk çok eğlenceliydi ama. Hun cidden şeytan tüyü olan biri bence. Ama bu sadece izleyiciye karşı yoksa nefret etmeyen yoktu yahu dizide. Kuzey Kore'de tıp okumuş olması ve kural tanımaz hareketleriyle gayet anlaşılır bir şey gerçi bu. Yine de ona da çok sinir olduğum an oldu. İşte bu Jaehui arayışı başta olmak üzere kafayı yedirdi bana. Kuzey Kore Güney Kore işleri de baydı yani. Azıcık iyi bir şey olsa üç katı köttü şey olup durdu ve can sıkıcıydı. Dizinin yarısını hızlandırarak izledim içimi baydığı için. Ve bütün dizi boyunca Jaejunla Hun'un geçmişlerinin bağlılığını fark edip yanlış anlaşılmaları düzeltip arkadaş olmasını bekledim. Çok sağolsunlar ucundan koklattılar(!)
Dizide her şey çoook yavaş ilerliyor gibi gelmesine rağmen ilginç bir şekilde sardı da yani o yüzden düşük puan vermedim zaten. Eğlenceli yanları vardı, her karakter ilginç tiplere sahipti ve en önemlisi ameliyat sahneleri inanılmazdı. Nefessiz izledim adeta. Bu kadar sarmasının sebebi de bu muhtemelen. Ameliyatları kimin kazanacağını başkanı kim ameliyat edecek yarışını merakla izledim. Kimin kazanacağından çok yarışın kendisi ve arkada olan olaylarla ilgilenmek eğlenceliydi. İki iyi doktorun kıyasıya kapışması o hasta mı bu hasta mı yok onu ameliyat eden puan kaybedecekler falan insanı merak ettiriyor cidden. Hun'un birden fazla kez hastaneden kovulup bumerang gibi geri gelmesi ve arka planda gelecek mi gelmeyecek mi olayları cidden dizi merak ettirmek üzerineydi yahu.
****SPOILER SONU****
Sonuç olarak soluksuz izledim. Yer yer sıkıldım ama merak duygum hiç eksilmedi ve hızlıca bitirdim. İzlediğim için asla pişman değilim ama dönüp bir kez daha izleyebileceğimi sanmıyorum.
Veee... bir lolipop nelere kadîrmiş arkadaş 🍭