Spoiler içeriyor
Dantel gibi işlenmiş öyküsü ve atmosferiyle bu masalsı filmin görüntü yönetimi filmin en başarılı kısmı demek yanlış olmaz. İlk bölüm cinayet sahnesi ile adeta bir Stephen King romanı gibi başlamışken sonrasında aşk üçgenine dönüyor. Mahkeme sahneleri ile farklı bir havaya…devamıDantel gibi işlenmiş öyküsü ve atmosferiyle bu masalsı filmin görüntü yönetimi filmin en başarılı kısmı demek yanlış olmaz. İlk bölüm cinayet sahnesi ile adeta bir Stephen King romanı gibi başlamışken sonrasında aşk üçgenine dönüyor. Mahkeme sahneleri ile farklı bir havaya girip devam ediyor. Filmin adına bakıp aldanmayın, kya ne şarkı söylüyor ne de şarkı söylediği bir mekan mevcut değil. Düşük bir temposu var ama kendini izletiyor. Hikaye olarak North Carolina'da geçmesine rağmen filmin çekimleri Louisiana'da yapılmış ve bu hali ile bataklık, kumul ve sulak alan coğrafyası seven biri olarak bazı sahneleri gözümü kırpmadan izledim.
Derindeki mesajları, alt metinleri çok güçlü bir film. Kya'nın hikayesi de beni başka bir yerden yakaladı. O kendi başınalık ne kadar iyi bir kurguyla harmanlanmış. Ailesinin terk edişi, yaşamaya dair o çabası, babasıyla balık tutması, Tate ile okumayı öğrenip kendini bulması, Chase ile olan kısım, vedalarla ilgili hissettikleri, onunla bağ kurmama sebep oldu.
Filmin ana karakteri Kya, babasının uyguladığı şiddet yüzünden annesi ve kardeşleri tarafından terk edilen, çok küçük yaştan itibaren tek başına hayatta kalmayı öğrenmek zorunda olan yalnız bir karakter. Her ne kadar bu yalnızlığını Tate ve Chase'le paylaşmaya çalışsa da bir şekilde hep terk ediliyor ve -bazen istemsizce de olsa- kandırılıyor. Şehirde yaşamaması ve içselleştirdiği yalnızlığı sebebiyle toplumdan izole yaşıyor. "Ben onlardan degil, onlar benden nefret ediyor.” çıkışı ise filmle ilgili en beğendiğim sahne oldu. İzole yaşamayı Kya seçmemisti, izole yaşamaya zorlanmıştı. "Bazen avın hayatta kalabilmesi için avcının ölmesi gerekir."
- Spoiler - Mahkeme sonuna kadar masum olduğuna ben de inanmıştım. Sma katili ortaya çıkarmayınca septik kendimin de aklına o mu yapmıştı, kesin oydu diye şüpheler bi düşmedi değil. En sonunda da anlaşılıyor kocası Tate'i bile şaşırtıcı şekilde gerçek. Çünkü sanatçı ruhlu iyi bir insanın cinayet işleyebileceğine inanamıyor insan, inanmak istemiyor. Ama iyi yapmış da öldürmüş pezevengi de diyorsunuz. Sen kızı kandır, nişanlın varken evlilik hayalleri kurdur, ardından git tecavüz et, sonra yaptığın yanına kalsın. Kendi halinde yaşayıp kimseye zararı olmayan bir insana travma yaşatan insanların hepsi bu şekilde ölmeyi hak ediyor. Akıllı kızmış, hiç yakalanmadan gebertmiş çocuğu. Filmin özeti en sondaki üç ila beş cümlede yer alıyor. Kya, doğada yaptığı gözlemleri nasıl da işlediği cinayette kullanıyor! Bazen av da avcıyı (yırtıcıyı) yer. Gel-gitlerin zamanını iyi takip etmek lazım. dişi, erkeği öldürür. vs vs. Mahkemede kürsüde ifade vermemesi bile planın bir parçasıymış.