Akademideki profesör hocamız “Kaderci toplumlarda ölümün önemi yoktur” diye bir cümle kurdu. Sizce gerçekten öyle mi? Depremi düşünün mesela, kaderleriyle mi vefat ettiler ya da birçok etken söz konusu muydu?
golyat__Depremin geliyorum dediği yerde bir gecede 50bin insanını toprağa veriyorsan kusura bakma ama sen Bangladeş gibi 3. sınıf bir dünya…devamıDepremin geliyorum dediği yerde bir gecede 50bin insanını toprağa veriyorsan kusura bakma ama sen Bangladeş gibi 3. sınıf bir dünya ülkesisin. Böyle büyük depremler 500 yılda bir falan oluyor. Sen aynı delikten 500 yıl sonra yine sokuluyorsan ya aptalsındır yada namazda okuduğu surelerin anlamını bilmediği gibi kaderin de ne demek olduğunu bilmeyen bir müslüman(!)("sen" den kastım kaderciler)
1m
Yanıtla
_nyctophilia_Alıntı ve verdiğiniz örnek birbiriyle uyuşmuyor ama yine cevap vereyim. Kaderci toplumlarda her şeyin ve tabi ölümün Allah'tan geldiği inancı…devamıAlıntı ve verdiğiniz örnek birbiriyle uyuşmuyor ama yine cevap vereyim.
Kaderci toplumlarda her şeyin ve tabi ölümün Allah'tan geldiği inancı olduğu için bir önemi olmaz, zaten cenazelerde o yüzden hep "innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn" derler.
Gerçek hayatın da ölümden sonra olduğu inancından ötürü pek etki etmez zaten amaç oraya ulaşmaktır.
Sorunuza gelecek olursak, o kaderi oluşturan da insanın yanlış uygulamalarıdır. Eğer o şekilde ihmalkarlık olmasaydı ölümleri de yüksekle muhtemel daha farklı olurdu çünkü kader farklı bir yoldan çizilirdi.
Kader yazılan şeyin yaşanması değildir, yaşanacak şeyin yazılmasıdır.
1m
4 beğeni
Yanıtla
—— Yanıtları gör (2)
ibrakadarbraİnsan her önlemi almalı sonra tevekkül etmeli. Ölüm gelirse de en azından moloz altında ölmezsin. Tabi ki ölüm zamanı değişmez…devamıİnsan her önlemi almalı sonra tevekkül etmeli. Ölüm gelirse de en azından moloz altında ölmezsin. Tabi ki ölüm zamanı değişmez ama