Tüm beklemelerime değdin. The Blood Of Youth... Spin Off'u olan Dashing Youth yayınlanmadan izleme listeme giren ama çevirisi yok diye uzun zamandır izlememi bekleyen o yapım... Pişman olduğum bir şey var. Keşke Dashing Youth ile arasına bu kadar mesafe koymasaydım.…devamıTüm beklemelerime değdin.
The Blood Of Youth... Spin Off'u olan Dashing Youth yayınlanmadan izleme listeme giren ama çevirisi yok diye uzun zamandır izlememi bekleyen o yapım...
Pişman olduğum bir şey var. Keşke Dashing Youth ile arasına bu kadar mesafe koymasaydım. Karakterleri, olayları tekrar hatırlamak benim için işkenceydi. ChatGPT den bile yardım aldım ama diziyi bitirince fark ediyorum ki yalan yanlış bilgiler vermiş bana.
Bilmiyorsan bilmiyorum de kardeşim, niye ortalığı daha da karıştırıyorsun?
Neyse, robot olmayan beynimle kendim bazı sahneleri tekrar izleyerek hatırlamaya çalıştım. Eminim kaçırdığım çok detay vardır ama bu hâliyle bile çok keyif alarak izlediğimi söyleyebilirim.
Ah pardon, size iki dizi arasındaki ilişkiyi anlatmadım değil mi, hemen kısa bir özet geçeyim.
Dashing Youth, Blood Of Youth'tan öncesini ele alıyor. Dizide Blood Of Youth'ta geçen büyük ustaların ( Baili Dong Jun , Sikong Changfeng gibi gibi) gençliği ele alınıyor.
Kronolojik olarak bakarsak Dashing Youth Blood Of Youth'tan önce geliyor ama yayınlanma olarak TBOY daha önce yayınladı. O yüzden şunu söyleyebilirim; hangisini önce izlersiniz bilemem ama araya çok mesafe koymamaya çalışın bence, hele de benim gibi Çinlilerin isimlerini akıllarında zar zor tutan biriyseniz.
Dashing Youth mu peki yoksa Blood Of Youth diye sorarsanız açık ara TBOY derim. Çünkü bu tarz dizilerde şahsen romantizmden çok arkadaşlık görmek istiyorum. Bu anlamda TBOY beni daha çok tatmin etti.
Gerçi düşününce Dashing Youthu bitirmem benim için zorlu bir süreçti. Kaç kere yarım bırakmayı düşünmüştüm ama kendimi Baili Dong Jun ve Sikong Changfeng arasındaki arkadaşlık dinamiğini daha çok görmeliyim diye ikna etmiştim.
Hem asıl izleme nedenim zamanı geldiğinde The Blood Of Youth'u daha iyi anlamaktı.
Şimdi özel olarak TBOY'a gelirsem... Ana karakterimiz Xiao Se olsa da diğer karakterleri de en az onun kadar görmek beni inanılmaz mutlu etti. Dashing Youthun bir problemi de buydu bence. Fazla Baili Dong Jun etrafında dönüyordu her şey. Ne kadar sevsem de bir yerden sonra fazla rahatsız edici oluyordu.
Burada ise denge daha iyi korunmuştu. Arkadaşlıkları, mücadeleleri, birbirinin yanında oluşları falan daha sıcak hissettirdi. DY'den sonra onları cidden çocuğum olarak benimsedim diye mi böyle hissettirdi bilmiyorum gerçi ama bana güzel bir izleme deneyimi yaşattılar.
Bu arada iki dizi arasındaki güzel olaylardan biri de Dashing Youthta oynayan bazı oyuncuların The Blood Of Youth'ta kendi çocuklarını oynamasıydı bence. Bu konuda Dashing Youth ekibinin hakkını yiyemem şimdi.Cast seçimi başarılıydı.
Bu arada yazıyı bitirmeden önce bir haberi daha sizinle paylaşmak istiyorum. İki dizide de gördüğümüz Karanlık Nehir klanının ön planda olacağı ve başrolünü Gong Jun'un oynadığı The Tales Of Dark River da yayınlanacak. Tam olarak hangi zamanı ele alacak bilmiyorum ama o dizi için de inanılmaz heyecanlıyım. Hem Gong Jun'u tekrar göreceğim için hem de sevdiğim evrene farklı bir bakış açısıyla bakacağım için. Umarım erken yayınlanır da onun için de düşüncelerimi yazabilirim.
Buraya kadar okuyan varsa zamanını ayırdığı için teşekkür ederim. Umarım zamanını ayırmayı hak eden bir evren olur bu yapımlar.