💛 Sarı Yüz – R. F. Kuang R. F. Kuang’ın tüm kitaplarını okudum ve her biri farklı bir deneyim sundu. Sarı Yüz de onlardan biri. Başarısız bir yazar olan June, yakın arkadaşı Athena’nın ölümünden sonra onun yazdığı eseri sahipleniyor. Başta…devamı💛 Sarı Yüz – R. F. Kuang
R. F. Kuang’ın tüm kitaplarını okudum ve her biri farklı bir deneyim sundu. Sarı Yüz de onlardan biri. Başarısız bir yazar olan June, yakın arkadaşı Athena’nın ölümünden sonra onun yazdığı eseri sahipleniyor. Başta basit bir hırs hikâyesi gibi görünen bu olay; kimlik, kültürel sahiplenme ve edebiyat dünyasının karanlık yanlarına doğru ilerliyor.
June’u okurken bir yandan yaptıklarına sinirleniyor, bir yandan da neden böyle davrandığını anlamaya çalışıyorsunuz. Sosyal medyanın linç kültürü, edebiyat sektöründeki haksızlıklar ve bireysel hırslar satır aralarında hep kendini hissettiriyor.
Bazı bölümler başta tekrara düşmüş gibi gelse de, son sayfalara doğru Juniper’in panik atağını, korkusunu ve pişmanlığını öyle canlı hissettim ki… Bu duyguları yansıtabilmesi bence popüler olmasını haklı çıkarıyor.
Benim için Haşhaş Savaşı serisi hâlâ zirvede ama Sarı Yüz başka bir tat bıraktı. Hem günümüz dünyasının gerçeklerini düşündüren, hem karakterlerin hataları ve seçimleri üzerinden insanı kendi sınırlarını sorgulatmaya iten bir kitap. Okuduktan sonra hâlâ bazı karakterleri ve olayları kafamda tartıyorum; bu da kitabın akılda kalıcılığını güçlendiriyor.
Bu kitabı okuyanlar ya çok seviyorlar ya da hiç sevmiyorlar. Açıkçası ben seven kesimdenim. Bu kadar popüler olmasını da kitabın içeriğinde de görüyoruz aslında. Ayrıca kitabın eleştirdiği şeyin tam ortasında yer alması da hoş bir ironi.