Spoiler içeriyor
• " İnsanların yoksulluğun ne kadar pahalı bir şey olduğundan haberleri yok. " • Daha kötü ters köşeler izledim ama bundaki de hiç beklemediğim bir şeydi. Gerçekten evlatlarıyla sınanan annelere çok üzülüyorum, özellikle daha bebekken kaybettiklerinde sanki ben kaybetmişim gibi…devamı• " İnsanların yoksulluğun ne kadar pahalı bir şey olduğundan haberleri yok. "
• Daha kötü ters köşeler izledim ama bundaki de hiç beklemediğim bir şeydi. Gerçekten evlatlarıyla sınanan annelere çok üzülüyorum, özellikle daha bebekken kaybettiklerinde sanki ben kaybetmişim gibi canım acıyor.
• Kadının delirmesi baya normal, ben olsam bende delirirdim. O kadar çok mücadele etmiş ki hayatla ama hayat yine de bu mücadelesinin sebebini, amacını, biricik kızını elinden almış. Bu film bir şeyin farkına varmamı daha çok sağladı. Ne kadar çok kötü durumlarla karşılaşırsak karşılaşalım her zaman daha beterini yaşayan birisi var. Şuan daha iyi fark ediyorum benim durumum çoğu insandan daha iyi, benim çektiğim acıların 10,100,1000 katını çeken ve bunlara hâlen daha katlanan insanlar var. Benden daha iyi olan insanların çok basit sebeplerden dolayı şımarıp, mızmızlandığına şahit oldum bi' kaç kere. Elinde benim sahip olduğumdan daha fazlası var ama yinede ikna olmuyor, şükretmiyor, daha fazlasına sahip oldukça daha çok istiyor.
• Anneannem köydeyken bi' akşam, ben insanları gördükçe diyorum ki iyiki Allah bana daha fazlasını vermemiş demişti. Haklı. İnsanlar aç köpek gibi elinde olanın kıymetini bilmeyip hep daha fazlasının peşinde koşuyorlar.
• Ve film sayesinde şunu da fark ettim. Çok acımasız insanlar var dünyada. Ya sen 3 gün bekleyemeyecek kadar insafsız olamazsın ki bi' de ev sahibi yağmur olmasına rağmen çıkartıp sokağa atıyor kadını. Tamam herkesin bir şeylere tahammül sınırı var kabul ama bazen karşısındakinin de gerçekten eli kolu bağlı olduğunu anlaması gerek. Bu kadar vicdansız olmaya gerek yok, her birimiz doğarken dertlerle doğuyoruz. Yaşarken gün içinde bir sürü sorunla karşılaşıyoruz ve bazen istediğimiz tek şey biraz anlayış oluyor. Bir insanın gram kadar bile olsa anlayışa sahip olması çok zor bir şey olmamalı, insansın sen kendine gel, ilkel varlık gibi davranmayı bırak artık yeter.
• Siyahi kadınların çok güzel olduklarını düşünüyorum, bu konu da çok sinirime dokunan bir mesele. Sırf siyahi diye bir insanın normal olan yaşama haklarını elinden alamazsınız. O'na kira 100 dolar sana 150 çünkü sen siyahisin. Ne alaka? Renkler ve zevkler tartışılmaz arkadaşlar, ne kadar yıl, asır geçerse geçsin bu evrende değişmeyecek tek kural olarak kalmalı. Birisi bir şeye ilgi duyuyor zevk alıyor diye sorguya çekemezsin, sırf rengi farklı diye insan değilmiş gibi de davranamazsın. İnsanlığın töresinde böyle bir şey yok, o durumda sen de olabilirdin.
• Neyse, evet biraz sinirlendim ama okey. Şu devirde bu daha iyi anlaşılıyor ama hâlâ ırkçı insanlarla aynı dünyayı paylaşmak bile kötü bir şey. Neyyyse, neyyysee..
• Filme dönelim, çok fazla şeyi fark etmemi sağladı, gerçekten hayatımda bir şeyleri değiştireceğini düşündüğüm bir film. Ve söylemem gerek o kafası kıçında p
olis memuruna da iki çift laf etmem gerek. Sorf polis memurusun, insanları içeri atma, bir şeylerine el koyma hakkına sahipsin diye sırf seni sinir ettiği için birinin arabasına çarpıp ceza almasını sağlayamazsın. Burnu havada polislere de ayar oluyorum. Nerdensin FBI, eee? Bu bir insan bile olsa bir hayatı umursamayıp, tek derdinin bankayı kurtarmak olabileceği anlamına mı geliyor?
• Ne olursanız olun, doktor, hakim, avukat, polis, müdür, temizlik görevlisi hatta istersen cumhurbaşkanı ol.. insan olduğun sürece içinde biraz anlayışa sahip olmak zorundasın. İnsanlarla anlaşmak bu kadar zor olmamalı ya, oturup dinlemek ve sırf o beynine sok diye sarf edilen kelimeleri anlamak çok zor olmamalı.
• Neyse, tamam tamam.. kamu spotudur, insan gibi anlayışlı olun. Filmi de kesinlikle tavsiye ederim, iyi seyirler.