Spoiler içeriyor
Görünüşe göre Happiness dizisine başlamışsın (ya da 4. bölümde heyecana dayanamayıp sonunu merak ettin). İsminin aksine pek de "mutlu" bir tablo çizmeyen, ancak sürükleyicilikte zirve yapan bir yapımdır. İstediğin üzerine, dizinin tüm hikayesini, gelişimini ve finalini içeren bol spoilerlı özeti…devamıGörünüşe göre Happiness dizisine başlamışsın (ya da 4. bölümde heyecana dayanamayıp sonunu merak ettin). İsminin aksine pek de "mutlu" bir tablo çizmeyen, ancak sürükleyicilikte zirve yapan bir yapımdır.
İstediğin üzerine, dizinin tüm hikayesini, gelişimini ve finalini içeren bol spoilerlı özeti aşağıda bulabilirsin:
Genel Konu ve Başlangıç
Dizi, COVID-19 sonrası dünyada geçer. İnsanların konsantrasyonunu artırmak için üretilen "Next" adlı bir hap, yan etki olarak insanlarda susuzluk ve insan eti yeme arzusu uyandıran bir zombi virüsüne (Rita Virüsü) neden olur.
Ana karakterlerimiz Yoon Sae-bom (özel harekat polisi) ve Jung Yi-hyun (dedektif), liseden beri arkadaştır. Sae-bom, hayalindeki eve taşınabilmek için puan toplamak amacıyla Yi-hyun ile sahte bir evlilik yaparak yeni bir siteye taşınır. Ancak taşındıkları gün, site virüs nedeniyle karantinaya alınır.
Olayların Gelişimi (Spoiler)
Dizi aslında zombilerden çok, insan doğasının karanlık tarafını işler:
* Sınıf Ayrımı: Sitedeki üst kat sakinleri (ev sahipleri) ve alt kat sakinleri (kiracılar) arasında büyük bir gerilim başlar. Üst kattakiler, alt kattakileri potansiyel virüslü veya "düşük sınıf" olarak görüp dışlarlar.
* Karakter Çatışmaları: Sitedeki Oh Ju-hyeong (doktor olan kötü adam) gibi tipler, kaosu kendi çıkarları için kullanır. Hatta eşini öldürdüğü gerçeğini virüsle örtbas etmeye çalışır.
* Antikor Gizemi: Sae-bom, virüslü bir kişi tarafından tırmalanmasına rağmen dönüşmez. Kanında antikor olduğu anlaşılır. Dışarıdaki askeri yetkili Han Tae-seok, kendi karısını kurtarmak için Sae-bom'un kanına ihtiyaç duyar.
Büyük Final ve Sonuç
Dizinin son bölümlerinde işler iyice karışır:
* Yi-hyun'un Fedakarlığı: Yi-hyun, Sae-bom'u korumaya çalışırken virüs kapar. Ancak Sae-bom'a olan sevgisi sayesinde susuzluğunu dizginlemeye çalışır ve dönüşümünü gizler.
* Sitenin Çöküşü: Sitedeki düzen tamamen bozulur; insanlar birbirini öldürmeye başlar. Seri katil olduğu ortaya çıkan bir temizlik görevlisi ortalığı birbirine katar.
* Kurtuluş: Sae-bom, Yi-hyun'u kurtarmak için karantinadan kaçıp sonra geri döner. Han Tae-seok'un yardımıyla antikorlar sayesinde bir tedavi geliştirilmeye başlanır.
* Mutlu Son: Yi-hyun tedavi edilir. Sitedeki suçlular (başta o sinir bozucu doktor ve sahte avukat olmak üzere) tutuklanır. Bir yıl sonraki sahnede, karantinanın kalktığını, hayatın normale döndüğünü ve Sae-bom ile Yi-hyun'un artık "gerçek" bir çift olarak o evde mutlu mesut yaşadıklarını görürüz.
Özetle Mesajı:
Dizi bize şunu söyler: Asıl canavarlar virüse yakalananlar değil, zor zamanlarda vicdanını ve insanlığını kaybeden "sağlıklı" insanlardır.
Dizinin sonuna kadar izlemek istersen, özellikle Sae-bom ve Yi-hyun arasındaki kimya için bile izlemeye değer. Başka bir detay veya karakter hakkında sorun olursa buradayım!
Dizideki favori karakterin veya en nefret ettiğin kişi şimdiden belli oldu mu?