Açlık oyunları evrenine hiç yakışmadı bu kitap. Fan kurgusu gibi geldi bana. Ama yine de ilk 440 sayfası falan 7/10'luktu bence. O son hiç olmasa 440 sayfada kitap bitse çok çok daha iyiydi. Aşağıda spoiler var Spoiler Spoiler Bakın çocuk…devamıAçlık oyunları evrenine hiç yakışmadı bu kitap. Fan kurgusu gibi geldi bana. Ama yine de ilk 440 sayfası falan 7/10'luktu bence. O son hiç olmasa 440 sayfada kitap bitse çok çok daha iyiydi.
Aşağıda spoiler var
Spoiler
Spoiler
Bakın çocuk (coriolanus) kitabın ilk 440 sayfası boyunca resmen kızın (lucy gray) peşinden koştu. Başta haracı olduğu için iyi izlenim bırakma amacıyla iyi davranıyordu ama birbirimizi kandırmayalım daha kitabın ortalarına gelmeden coryonun kıza aşık olduğunu hepimiz anlamışızdır. PEKİ O SON NEYDİ ÖYLE SUZANNE COLLINS KARDEŞİM. İnsan katil olduğunu anladı diye (anlayıp anlamadığı bile şüpheli, ki anlasa bile gidip ihbar etmeyeceği çok bariz.) Kitabın %95'i boyunca peşinden koştuğu kıza taramalıyla sıkar mı lan. Hani bazen güzel rüyalar görürsünüz de sonlara doğru rüyada olduğunuzu fark edince saçma sapan şeyler olmaya başlar ya, aynı öyleydi bu kitap benim için. 440 sayfa boyunca sen karakterler arasında sevgi, güven, aşk bağı kur. Son 20 sayfada çocuk kızı taramalıyla kovalasın. Bu nasıl mantık be kadın. Bu nasıl akıl. Koskoca açlık oyunlarını yazmış bir insana, serinin devam kitabını böyle bitirmek bence hiç ama hiç yakışmadı.
Not : kitabı bitireli 5-6 ay falan oldu, postunu atmak şimdi aklıma geldi. Ne kadar dolduysam hala unutamamışım bunu. Kim bilir daha unuttuğum neler var