Merhabalarr 🤗🌺 Kitabı bu gün bitirdim ve hemen buraya geldim. Bu vakte kadar yazdığım en Uzun yorum olacak o yüzden hemen yoruma geçiyorum. Kitap 3 bölümden oluşuyor. Fahişeliğin renki kırmızı Eşcinselliğin rengi gri Mazoşizmin rengi siyah 3 farklı hayat bir…devamıMerhabalarr 🤗🌺 Kitabı bu gün bitirdim ve hemen buraya geldim. Bu vakte kadar yazdığım en Uzun yorum olacak o yüzden hemen yoruma geçiyorum.
Kitap 3 bölümden oluşuyor.
Fahişeliğin renki kırmızı
Eşcinselliğin rengi gri
Mazoşizmin rengi siyah
3 farklı hayat bir noktada bir araya geliyorlar.
1. Hikaye Fahişeliğin rengi kırmızı:
Bu bölüm kırmızı oda dizisindeki meliha'nın hayatını anlatan bölüm.
Ana karakterimiz meliha, geçmişte yaşadığı acılardan dolayı mutlu değildir. Mutlu olmak bir yana içinde duygu yoktur. Çünkü korkuyordur. Yaşayan bir ölü gibidir. Yaşanılanlar onu bir ölüye çevirmiştir.
Ve bir gün intihar etmeye hazırlanırken kızı tarafından bulunur ve psikoloğumuza getirilir. Kitapta tam olarak burda başlar.
Meliha'nın hikayesi fazlaca duygusal ve hüzünlüydü. Okurken tabiki duygulandım ama dizisindeki kadar ağladığımı söyleyemem. Çünkü izlemek benim için ayrı bir boyuttu.
Kitap tek seans sürüyor, ve biz meliha'nın hikayesini sindiremeden bitiyor. Bir anda sırtınıza bir yük biniyor. Bu yönüyle aşırı ağır geldi bana.
Kitap, dizisi ile birebir aynı. Diyaloglara kadar aynı. Ben pek bir fark göremedim ama okumak mı izlemek mi diye sorarsanız izlemek derim. Bu zamana kadar her zaman uyarlama film yada dizilerde kitabı tercih etmeme rağmen, bu sefer dizisini tercih ediyorum. Çünkü okurken çok duygulanamiyorsunuz. Ama izlerken Meliha'yı canlandıran kadın o kadar duygulu canlandırmış ki insan çok etkileniyor.
Kitapta beni rahatsız eden tek yer, fahişeliği aşırı derece vurgulamaları oldu. Annesini çok suçlu buluyor ama bana göre o kadar suçlu değildi. Nasıl desem annesi kocasının ölümünü gördükten sonra delirmeye başlıyor. Düzgün düşünemiyor ve bu yüzden yaptığı şeylerden dolayı ona bu kadar nefret beslemesi yanlıştı bana göre. Güzel olmayı suç olarak görüyor bu yüzden. Kendi kızından da bu yüzden korkuyor.
Kitapta annesinin adı çıktığı için babası ile evlendiriyorlar.
2. Hikâye. Eşcinselliğin rengi gri :
Bu bölümde ana karakterimiz Şevket ağa. Kadınlardan korkuyor ve bu yüzden yanında çalışan tüm kadınları işten çıkarıyor. Galip yanii şevket ağaya değer veren bir kişi de onu zorla psikologa getiriyor.
Bu bölüm de de neden kadınlardan korktuğunu anlıyoruz.
Bu bölün de diziye uyarlanmasını isterdim ama RTÜK'ün izin vereceğini düşünmüyorum. Çünkü 7 yaş üstü olan bir dizide eşcinselliği anlatan bir hikaye verilmez gibime geliyor.
Başlıktan da anlayacağınız üzere, şevket âğa eşcinsel ama bunu kimseye anlatamıyor. Cok da zengin olduğu için toplum tarafından kınanmak istemiyor. O yüzden geceleri kılık değiştirip kendine uygun birilerini bulmaya çalışıyor. Kahve kahve geziyor felan. Ama öyle cinsel ilişki felan değil istediği. Yaşını almış, hayatı görüp geçirmiş adamların onun saçını okşamasını istiyor.
Bunun da asıl nedeni tabiki geçmişte yatanlardan dolayı.
Şu an ki kadar zengin degillerdi küçükken. Çok fakirlerdi. Ve onun getirdiği duygu ile çok yardım sever. O yüzden çok kişi sever ve sayar şevket ağayı.
3. Hikâye, mazoşizm rengi siyah:
Bu bölümde ana karakterimiz Salih.
Salih, isimden de anlayacağınız üzere mazoşist bir insan. Daha doğrusu sadomazosist. Bu ne diye sorarsanız nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Yanii kısaca cinsel anlamda mazoşist bir insan kendisi. Ama kitapta çok net şekilde bahsedilmiyor bundan. O yüzden ne derece mazoşist bilmiyorum.
Diğerleri gibi kendisinin bu halde olması geçmişte yaşanan şeylerden dolayı. O bölümleri anlatmayacağım çünkü kurgu tam olarak o.
Salih zengin biridir. Annesi kendisine uygun bir eş adayı bulmuş onları tanıştırmıştır. Evlendikleri gün ise Salih öyle şeyler yaşar ki bu ölmeyi istemesine neden olur ve intihar eder. Ama öyle böyle bir intihar değil. Bildiğin kendisine eziyet çektirerek öldürmek istemiştir. Ama başarılı olamamıştır.
Aradan yaklaşık 4 yıl geçtikten sonra durup dururken psikoloğa gelme kararı almış ve bizim psikoloğa gelmiştir.
Ve hikaye tam da bu anda başlıyor.
》》 Bu yerden sonrası meliha'nın kızına ait. Meliha'nın öldüğünü düşündüğü ama ölmeyen kızı. 《《
☆☆Spoiler olabilir☆☆
Hanii şevket ağayı anlatırken Galip adında bir adam getirdi demiştim ya. He işte Bizim kız Galip ile evli.
Bu nasıl oldu?
Meliha'nın kızı melek yanii yeni adı ile Hayat, yangın olduğu gün evden kaçmıştır. Eve geldiği zaman yangın olduğunu görmüş ve bu bir işaret olmalı diyerekten eve bir daha gitmemiştir. Herkes onu öldü diye bilirken bizim kız yeni bir kimlik ile yaşamaya devam etmiştir.
Hayat, tamda meliha'nın korktuğu gibi soya çekim dediğimiz olaya kurban gitmiş ve aynı anneannesi gibi olmuştur.
Hayat, nasıl hayatta kaldı, neler yaptı. Kimliğini nasıl aldı. Galip ile nasıl evlendi... bunların hepsini bir bir bize anlatıyor.
Bu arada salih ve şevket ağa tanıdık çıkıyorlar.
Anlayacağınız bu 3 hikaye birbiriyle bağlantılı hikayeler. Ama dediğim gibi RTÜK tüm kitabın uyarlamasına izin vermez gibime geliyor.
Buraya kadar okuyabilenlere çok teşekkür ederim. Nasıl yazsam da spoiler olmasa diye çok uğraştım😂😂. Umarım beğenmişsinizdir.
》》Spoilerrrrr《《
5. Bölümün sonunda meliha necdet'in evine gidiyor ve içeri girdiğinde şok oluyor ya.
Necdet'i bir kızla basıyor. O yüzden meliha aşırı derece yıkılıyor ve intihar etmeye karar veriyor. ☹ burası dizide varmıydı hatırlamıyorum. O yüzden spoiler diye belirttim.