Artık hicbir seyden zevk almaz oldum. Film izliyorum, kitap okuyorum, bir şeyler yazıyorum ama bunların hepsini görev bilinci ya da bi takıntı, alışkanlık dahilinde yapıyorum... Bu durumdan nasıl kurtulabilirim...
Sen de anla artık başka yolu yok bunun yazıkmış kılmış tüymüş hepsi hesap edildi bunların
her şeye hazırım diyorum ben sana
de'ki iyilik ediyorsun
de'ki sevap işliyorsun
herkesin inandığı bir şey vardır bu ****a koduğum hayatında benimkisi de sensin napim....…devamıSen de anla artık başka yolu yok bunun yazıkmış kılmış tüymüş hepsi hesap edildi bunların
her şeye hazırım diyorum ben sana
de'ki iyilik ediyorsun
de'ki sevap işliyorsun
herkesin inandığı bir şey vardır bu ****a koduğum hayatında benimkisi de sensin napim....
9/10
Yalnızlık bazen zehir bazen de ilaç gibidir işte.
Bazısının kalabalıktan kaçıp sığındığı yer,
Bazısının cehennemi.
"Ben ölüyorum kamuran, kısmetse haziran ortası sıcaklar bastırmadan geleceğim yanına."
Kitap 1591 yılında beş nakkaş tarafından padişah için özel ve gizli hazırlanan bir kitap hakkında. Kitabın gizli olması içindeki resimlerin o zamana kadar yapılan nakışlar gibi olmaması. O zamanlar Avrupa portrede boyut kazanmış ve portreler gerçeğe daha yakın bir şekilde…devamıKitap 1591 yılında beş nakkaş tarafından padişah için özel ve gizli hazırlanan bir kitap hakkında. Kitabın gizli olması içindeki resimlerin o zamana kadar yapılan nakışlar gibi olmaması. O zamanlar Avrupa portrede boyut kazanmış ve portreler gerçeğe daha yakın bir şekilde yapılmaya başlanmış. Beş nakkaş bu kitabı avrupa usûlü resmettiğinden dolayı kitap gizli bir şekilde yapılıyor. Tabi bu çok fazla tepki çekiyor ve insanlar kitap hakkında konuşmaya başlıyor.
Kitapta kendini şeyh ilan eden Nusret Hoca adında bir karakter var. Nusret Hoca kahvenin insanı uyusturduğunu, nakkaşların günahkar kimseler olduğunu söyleyerek etrafında bir cemaat oluşturuyor.
Dört nakkaşın ustaları tarafından verilen lakapları var bunlar;
1-Zeytin
2-Leylek
3-Zarif
4-Kelebek
Bu dört nakkaştan olan Zarif efendi öldürülüyor ve hikaye tam olarak burada başlıyor.
Hikayenin bu kısminda olaylar biraz karışık. Kitapta bunlar olurken Diğer karakterlerden olan Kara Zarif efendinin yerine bu gizli kitabın tamamlanması için geçiyor. Kara, herkesin eniste dediği beşinci nakkaşın yeğeni ve aynı zamanda eniştenin kızı olan Şeküre'ye aşık. Kara ve Şeküre birlik olup kitabın sonuna kadar Zarif'in katilini aramaya çalışıyor.
Genel olarak güzel bir kitaptı.Sürükleyici gidiyordu lakin kitapta kaba dille anlatılan +18 yerler pek hoşuma gitmedi. Kitaba tam odaklanmışken bir anda wattpad havası vermesi "ne oluyor ya?" Demenize sebep veriyor. Bunun dışında kitapta bir sorun yok.
"Dışarı, dışarı, der içimizdeki ses, öteki insanların, karanlığın, sefaletin, rezilliğin içine koş."
"Aşk boşu boşuna acı çekmenin değil, sana kavuşmanın bir yolu değil mi?"
"Kitaplar insanın mutsuzluğuna teselli sandığımız bir derinlik katar yalnızca."
8/10⭐.
Babam beni Muhammed Ali ve diğer büyük boksörler ile büyüttü. Çok büyük hayranıydı Ali'nin,büyüyünce neden bu kadar sevdiğini daha net bir şekilde anladım. O sadece bir boksör değil aynı zamanda bir çok insanın kahramanıydı. Çok duygulandım çocukluğuma, o küçük televizyondan…devamıBabam beni Muhammed Ali ve diğer büyük boksörler ile büyüttü. Çok büyük hayranıydı Ali'nin,büyüyünce neden bu kadar sevdiğini daha net bir şekilde anladım. O sadece bir boksör değil aynı zamanda bir çok insanın kahramanıydı. Çok duygulandım çocukluğuma, o küçük televizyondan izlediğimiz maçlara geri döndüm. Hicbir sekilde sıkmadı izlerken sanki o zamanın içindeymisim gibi hissettim. İzleyip Ali'nin sadece bokstan ibaret olmadığını görün.
10/10🖤
Mustafa kutlu sevdiğim yazarlardan lâkin bu kitabı birazcık zorladı beni.
Tasavvuf ve siyasete değiniyor, dönemi eleştiriyor bize birçok şeyi olanca gerçekliğiyle yansıtıyor.
Genel anlamda hoşuma giden eleştiriler oldu. Siyaseti sevmeyip (:p) siyasi eleştirileri seven biriyim bu yüzden eleştrileri yerinde buldum.…devamıMustafa kutlu sevdiğim yazarlardan lâkin bu kitabı birazcık zorladı beni.
Tasavvuf ve siyasete değiniyor, dönemi eleştiriyor bize birçok şeyi olanca gerçekliğiyle yansıtıyor.
Genel anlamda hoşuma giden eleştiriler oldu. Siyaseti sevmeyip (:p) siyasi eleştirileri seven biriyim bu yüzden eleştrileri yerinde buldum.
Tasavvufa gelince dönemdeki konumunun ne noktaya geldiğini, insanların dine bakış açısını güzel bir dille aktarıyor. Kitap birbiriyle garip bir şekilde bağdaşan sekiz hikayeden oluşuyor.
Hikayeler;
1- Sır
2-Tarihin Çöp Sepeti
3-Politik-Vizyon
4-Her Ne Var Âlemde
5-Aramakla Bulunmaz
6-Mürit
7-Satılık Huzur
8-Cüz Gülü
Sayfa sayısı; 90
Alıntılar;
"Benim servetim, kitaplarım diyordu o.
Kitaplarım,yani hayatım."
"Elde adam çoktur ve kimisi dost iken düşmandır. Dost görünen düşmanlar dahi vardır."
"Mevki demek koltuk demek değildir. Ahmaklar koltuk peşine düşer. Önemli olan, geçerli olacak, sözü dinlenir olmak."
9/10⭐
Güne dün bitirdiğim bir kitapla başlıyorum. Öncelikle tünaydın.:d
Kitap bir Tiyatro kitabı.Gogol abimiz yine Rusya'daki sınıf ayrımını bir olaylar dizgisiyle bize sunuyor. Aşırı siyasi bir tiyatro yani ilk okumaya başladığınızda bile bunu anlayabiliyorsunuz. Su gibi akıp gitti 1,5 günümü bile…devamıGüne dün bitirdiğim bir kitapla başlıyorum. Öncelikle tünaydın.:d
Kitap bir Tiyatro kitabı.Gogol abimiz yine Rusya'daki sınıf ayrımını bir olaylar dizgisiyle bize sunuyor. Aşırı siyasi bir tiyatro yani ilk okumaya başladığınızda bile bunu anlayabiliyorsunuz. Su gibi akıp gitti 1,5 günümü bile almadı.
Rusya'da soyluluğa ne kadar önem verildiği ama memurların ve üst sınıf insanların görevini layıkıyla yapmamasını, alt sınıfın ne kadar madur olduğunu gözler önüne seriyor.
Zaten Rus Edebiyatı denince aklımıza bunlar geliyor.
Sayfa sayısı;129
Alıntılar;
"Adamdan üniforma için iki arşın kumaş alacağim diye bütün topu hiç ettin. Dikkatli ol! Rütben kadar çalmıyorsun pek!"
"Tanrı kimseye bilimle ilgili bir iş vermesin! Herkesten korkarsın; herkes işine engel olmak, ne kadar akıllı olduğunu göstermek ister."
"İyi de kimi zaman çok zeki olmak, aptal olmaktan beterdir."
8,5/10🌼