Yakın bir tarihte, her zamanki gibi Türkler'e olan zulmü açıkça gösteren kaliteli bir dizi. O tarihi çok iyi yansıtmış TRT. Bilinçlenmek ve farkında olmak için kesinlikle izlemelisiniz. Geçmişi irdelemek bize boşa kayıp, geleceğe bakalım, Rumlarla kardeşiz aramızı bozmak için bu…devamıYakın bir tarihte, her zamanki gibi Türkler'e olan zulmü açıkça gösteren kaliteli bir dizi. O tarihi çok iyi yansıtmış TRT. Bilinçlenmek ve farkında olmak için kesinlikle izlemelisiniz. Geçmişi irdelemek bize boşa kayıp, geleceğe bakalım, Rumlarla kardeşiz aramızı bozmak için bu dizileri yapıp geçmişi karıştırmaya çalışıyorsunuz diyen bir sürü yorum gördüm dizinin altında. Yazık bunu söyleyen de bir Kıbrıs Türk'ü. Elbette barış içinde yaşayın ama yine de tedbirli olun. Belki siz barışı hep üstte tutuyorsunuz ki bu olması gereken yegane şey ancak karşı taraf size karşı alttan alta tuzak kuruyorsa, e kardeşim senin yaptığın polyanacılıktan başka bir şey değil. Ya da sor bunu kardeşim asırlardır birbirleriyle barış içinde yaşayıp da yakın bir zamanda, 1995 yılında, bu barış içinde yaşadığı kardeşleri, kendi cellatlar olan Boşnaklara... Ya da sor Uygur Türk'üne, Türkmenlere, Tatarlara? Ve bunların hepsinin Avrupa'nın ve dünyanın gözü önünde olduğunu?
Elbette biz yurtta sulh cihanda sulh ilkeleriyle yetişmiş bir milletiz. Barışı ve kardeşliği ön planda tutacağız ancak kimin koyun postu giydiğine de dikkat etmeliyiz. Eğer bu postu giyen kurtsa tavrımızı belli etmeliyiz. İşte bu sebepler yüzünden bunun gibi yapımları izleyip bilinçlenmelisiniz diyorum. Tarihte hep ezilen milletler, ezildiklerinden ders çıkarıp atağa geçmiştir. Bunu da bilimle, ilimle, sanatla, bilgiyle uğraşarak yapmışlardır. İkili ilişkileri dostane yürütüp kendilerinden taviz vermemişlerdir. Bizim de olmamız gereken nokta budur. Bu tarz yapımları biz üstünüz, üstün bir ırkız, herkes bizi kıskanıyor, herkes bizim düşmanımız diye tavırlar takınıp izlersek zaten bir karış yol alamayız. Bu tavırlar içinde değil daha mantık çerçevesindeki tavırlarla izlemeliyiz. Duygusal bir adam olarak izleyebilirsin ancak bunun bir sınırı olmalı. Sana yapılan haksızlıklardan aldığın kini, işine yönelt. İşte bak işin ne hale geliyor. Bir daha seni aptal yerine koyuyorlar mı?
Evet arkadaşlar. Konuyu toparlamam gerekirse, bu diziyi iyi izleyin. Inanılmaz iyi oyunculuklara şahit oluyoruz ve inanılmaz kalitede sahnelere tanıklık ediyoruz. Ahmet Kural ve diğer oyuncuların oyunculukları beni hayran bıraktı. Böyle bir oyunculuk yok. Tebrik ediyorum böyle bir dizi çıkardıkları için... Başta Rauf Denktaş olmak üzere tüm kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum , mekanları cennet olsun. Umarım biz de ülküsü, toprağı ve davası için şehit düşen atalarımıza yaraşır gençler oluruz. Olmak zorundayız. Çünkü düşsek önümüze çıkan, bize uzatılan bir dost eli olmaz. Üzerimize gelecek bir elden çok ölümümüzü bekleyen çakallar olacaktır.
Geleceğe yönelelim ama bunu yaparken geçmişi göz önünde bulundurarak yapalım. Geçmiş bize yanlış yolların haritalarını verir. Umarım anlaşılabilmişimdir.
KESİNLİKLE izlenilmeli...