Biraz çılgınlık ve biraz (ne birazı be!) erotizme ne dersiniz? Çoğu zaman karşıma çıkan bu diziyi izleme kararı aldım ancak sürekli karşıma çıkan bu dizinin adı neydi unutmuştum, hatta burada tarif ederek paylaştım sağ olsunlar söyleyenler oldu. Diziye başladığım ilk…devamıBiraz çılgınlık ve biraz (ne birazı be!) erotizme ne dersiniz?
Çoğu zaman karşıma çıkan bu diziyi izleme kararı aldım ancak sürekli karşıma çıkan bu dizinin adı neydi unutmuştum, hatta burada tarif ederek paylaştım sağ olsunlar söyleyenler oldu.
Diziye başladığım ilk an cinsellikle karşılaştım ve çok acayip tiplerle. İtiraf etmeliyim ki ilk bir kaç bölüm sürekli mide bulantısı yaşadım. Normal de erotizm hoş gelse de çoğu kişiye, burada daha çok iğrenç geldi bana. Ayrıca kan revan olması en çok midemi bulandıran şey oldu çünkü bu tarz bir şey daha önce izlememiştim. Kan revan dediğim ise paramparça olmalar, bağırsak, göz çıkması falan filan. Neyse izledikçe alışıyor insan ve bu sefer her bölümünü merak bekliyorsunuz. Merak ve alışmayla sevmeye başladım.
Dizinin konusunda bahsedelim:
Morty adından 14 yaşında ergen bir çocuk ile büyükbabası olan Rick'in yaşadığı maceraları ele alıyor dizi. Rick bilimle uğraşan bir karakterdir, torunu olan Morty'i ise yardımı için sürekli yanında tutar. Morty'nin pek yardımı olmasa da bizim Rick yinede Morty'i yanında tutar. Bence bu daha çok torununa olan sevgisinden kaynaklanıyor. Her ne kadar sevgisini belli etmese de gerçekten Morty'i çok sevmektedir.
Her bölümde farklı bir olay olur, farklı gezegenlere, farklı gizemli dünyalara gidilir. Diziyi etkileyici kılan ise Rick'in zekasıyla olayları düzeltmesidir.
Karakterlerimizden biri ergenlik çağında olduğu için elbette onun cinsel dünyasınada fazlasıyla yer verilir. Oluşturulan bu dizi yarısı Morty'i, diğer yarısı Rick'i oluşturmakta adeta. Ergen olan bir gencin cinsel dünyası ve onun duyguları bir tarafta, yaşlı ve bilimle uğraşan adamın ise bir taraf. Bu iki taraf birleşerek böyle bir dizi çıkmış.
Dizinin heyecanlı olmasıda akla hiç gelmeyecek karakter ve olayların yaşanmasıdır.
Dizi genel olarak biz insanların bilinçaltını temsil eder. Bileceğiniz üzere 'id' adı verilen beynimizin bilinçaltı deposunda bastırılmış cinsel ve karanlık düşünceleri barındırır. Şimdi diyeceksiniz ki 'E biz cinsel istek duyuyoruz', evet duyarsınız, duymanızın nedeni ise dürtülerinizdir. Bu cinsel isteğinizi herkese açmaz ve çekinirsiniz bu da id sayesinde oluyor.
Şöyle düşünün; bir anda toplumda ya da aile, arkadaşınızın önünde pantolonuzu çıkarıp mastübasyona başladınız mı? Hayır dimi. İşte bu id bu görevi üstlenir. Ayrıca cinsel düşüncenizi baskılar.
Bu konuda daha uzatılır elbet ama burada keselim biz. Ben sevdim diziyi ve mesajları çok iyiydi.
Tavsiye eder miyim? Açıkçası kişiye göre değişir. İsteyen izler isteyen izlemez. Size kalmış bir şey
İzleyecekler için keyifli izlemeler