Spoiler içeriyor
Aynı okul,aynı elit tabaka. Fakat farklı karakterler ve hikayeler anlatılıyor. Ben diziyi beğendim. Bence Gossip Girl evrenini iyi sürdürmüşler. Evet,tamamen eskisi gibi değil. Ama zaten olamaz ki. 2021 yılına geldik. Eski GG bir blog sayfasıydı. Şuanda ise bir instagram hesabı.…devamıAynı okul,aynı elit tabaka. Fakat farklı karakterler ve hikayeler anlatılıyor.
Ben diziyi beğendim. Bence Gossip Girl evrenini iyi sürdürmüşler. Evet,tamamen eskisi gibi değil. Ama zaten olamaz ki. 2021 yılına geldik. Eski GG bir blog sayfasıydı. Şuanda ise bir instagram hesabı. Ve sosyal medyaya bağımlı olarak yaşadığımız bir yıldayız. Eski GG’mizin kimliğini son sezona kadar öğrenememiştik. Şuanda ise kim olduğunu daha ilk bölümden görüyoruz. Ve olayların GG tarafında da nasıl ilerlediğine şahit oluyoruz.
Elit tabaka hala şımarık. Hatta sanki daha da şımarık. Eski kadro görünüş vs olarak daha olgun görünüyordu. Bu kadro daha çocuk görünümlü. Ki bence bu daha realistik olmuş. Sonuçta hikayesi anlatılan gençler 15-17 yaş aralığında. Ama eski karakterler daha klas ve efsanelerdi bence. Sadece Chuck Bass ve Blair’den bahsetsek bile...anladınız değil mi ?
Bu GG’de eskiye göre cinsel yönelimler,cinsel arzular ve cinsellik daha ön planda olmuş. Açıkcası eski kadrodaki karakterler hep heteroydu. Bu sefer as kadroda iki biseksüel erkek ve bir lezbiyen kız var. Üç kişilik bir ilişki var. (Burada biraz ayrıntıya gireceğim)
Gençler cinsellikleri konusunda daha açıklar. Daha çok çıplaklık var. Ek olarak Max karakterinin iki babası var ve kendi taşıyıcı anneliğini ünlü bir oyuncu yapmış.
Dizide kullanılan bazı örneklemeleri hiç anlayamadım. New Yorklu olmayanların da anlayacaklarını sanmıyorum. Bahsedilen bazı ünlüler,marka ve mekanlar vs hiç anlamadım. Neyseki bu benim için kurgunun özünü anlamanıza zarar vermiyor.
Eski kurgudan bazı karakterleri yeniden gördük. Eleanor,eşi Cyrus,Dorota vs. Dan ve Nate’den de bu okuldan çıkan çok başarılı kişiler olarak bahsedildi. Georgina Sparks bir çocuk sahibi olmuş ve oğlunu da bu okula göndermiş vs
Şükran günü bölümü favorim oldu. İzleyenlerin de seveceğine eminim. Güzel zaman geçirdiğim bir dizi oldu. Bence fena değildi. Favori karakterlerim Akeno ve Max oldu.
Şimdi karakterleri ayrıntılı olarak açıkladığım yere geliyoruz. Erkekler ile başladım;
Obie: Dan Humprey karakterinin 2021 versiyonu gibi. Kültürlü,edebiyat seven ve yardımsever birisi. Dan Humprey burslu ve orta sınıf bir aileden olduğu için ezik olarak görülürdü. Onun aksine Obie,döneminin ve hatta New York’un prensi. En sevilen ve saygı gören karakter.
Maximus: Max ise Chuck Bass hissi veriyor. Chuck gibi eğlenmeyi seven birisi. Chuck daha klastı. Her gece başka bir kadınla takılsa da aslında Blair’e çok aşık olan,tek eşli biriydi. Max ise iki cinsiyete de yönelimi olan biseksüel birisi. Chuck kadar strateji adamı değil. Ama şuanlık zeki görünüyor benim gözümde.
Akeno: As kadroya Asyalı bir erkek eklenmesi beni mutlu etti. Bu son yıllarda Asyalı erkeklere olan ilgi arttığı için konulmuş olabilir. Akeno ise grup içinde sıkıntısı olan birinin koştuğu ilk kişi. Kimlik karmaşası yaşıyor. Kendini bulmaya çalışıyor. Anlayışlı birisi. Favorim.
Şimdi kızlara geçiyorum;
Julien: Julien’e Queen Blair havası verilmek istenmiş. Okulun kraliçesi o. Sosyal medya fenomeni. Kendi markasını kurmuş. Aslında içinde iyi bir kız.
Zoya: Julien’in üvey kız kardeşi. Burslu ve orta sınıftan.
Audrey: Annesi ve babası ayrı. Annesi bir modacı ama yaşadığı ayrılıktan sonra bunalım yaşıyor ve para sıkıntıları çekiyorlar. Annesini ayağa kaldırmaya çalışıyor.
Monet: Sanırım dizinin kötü kızı. Ama aşırı havalı. Lezbiyen. Zeki biri.
Luna: Şuan için Monet ve Luna geride kalan karakterlerden. Sonraki sezonlarda nasıl olur bilmiyorum. Çünkü Gossip Girl’ün konsepti buydu. Ansambl oyuncu kadrosuna sahip olmuştur.
Ve şimdi de üç kişilik olan ilişkiyi anlatıyorum;
Başta sadece cinsel arzular için başlıyor. Audrey ve Akeno uzun süredir sevgililer. Fakat artık seks hayatları bile kötüye gidiyor. Orgazm olamıyorlar. Sonra araya Max giriyor. Ve hatta bu dönemde Akeno biseksüel olduğunu fark ediyor.
Uzun süredir çift olmalarına rağmen sevişme anında Audrey erkek arkadaşının hiç görmediği zevk dolu yüzlerini görüyor. Üçü birbirinin içindeki boşluğu dolduruyor. Sadece Akeno ve Audrey tam olamıyorlar. Ya da Akeno ve Max. Ya da Audrey ve Max.
Aralarındaki şey cinsel hazdan çok daha farklı bir şey çıkıyor. Duygusal olarak birbirlerine aşırı bağlanmışlar. Hatta duygular,hazları ezip geçiyor. Üç kişi sevgili olmaya karar veriyorlar. Gelecek sezonda ne olacak merak ediyorum.