Bugün başımdan geçen bir hadiseyi sizinle paylaşmak istiyorum. Bazı İnsanlar ne kadar küstah ve hadsiz. Sorsan Elhamdülillah müslümanım der. 1. Kendi işyerinde birileri dese ki; şu şöyle olsun, yada böyle olsun deseniz, Size derki sen kimsin bana böyle bir şeyi…devamıBugün başımdan geçen bir hadiseyi sizinle paylaşmak istiyorum.
Bazı İnsanlar ne kadar küstah ve hadsiz.
Sorsan Elhamdülillah müslümanım der.
1.
Kendi işyerinde birileri dese ki; şu şöyle olsun, yada böyle olsun deseniz, Size derki sen kimsin bana böyle bir şeyi teklif edersin, senin ne haddine kendinize gelin. Bu işyeri benim. Tabii ki benim dediğim olur.
Aynı küstahlar ebu cehil ahlakıyla ahlaklananlara adı Müslüman olan bu zevata; Bu dünyada ve hayatın her alanında Allah'ın dediği olmalı deseniz, bunlar olmaz der. Niye?
Çünkü bunlar Rahman, Rahim, Rauf olan bir Allah'a inanıyor. Allah'ın Malikül mülk olduğunu mülkün sahibi olduğunu
( Bir şey kiminse onu kullanmak hakkı tasarrufu o kişinin hakkıdır, işte aynen böyle, bizde ve herşeyde Allah'ın olduğuna göre bizide hayatımızın her alanında nasıl bir hayat yaşayacağımıza kararlar verecek olan tek merci İlah olan Rab olan Allah'ın hakkıdır)
herşeyde O'nun dediği olmalı deseniz, Allah'ın El Hakim olduğunu hükümdar olduğunu Hüküm koyma, kanun koyma yetkisine sahib, otorite sahibi olan, Hayatının her alanına karışan bir İlah olduğunu Rab olduğunu anlatsanız kabul etmek istemezler. Çünkü onlar şunu çok iyi biliyorlar böyle bir Allah'a İlah'a Rabbe inanınca hayatlarını değiştirmek zorundalar. Halbuki maalesef bilmiyorlar bu ahlak Müslüman ahlakı değil.
Bugün bunlardan bir tanesine iş görüşmesine gittim. Bana mesai saati içerisinde namaz kılamazsın dedi hadsiz. Kaza edersin diyor bide utanmadan fetva veriyor. Ben bu kişiye namazın ne zaman kaza edileceğini, Allah'ın namaz emrini farz emrini engelleyenler hakkında inen 3 defa gördün mü ayetinin ebu cehil hakkında indiğini, Allah'ın emrini yerine getirmeye çalışanları engelleyenlerin Zalim olduklarını söyledim. Namazın sadece farzını kılmak 5 dk sürer dememe rağmen olmaz dedi.
1.Yukarıda örnek verdiğim gibi anlattım.
Bunu kıyamet günü Allah'a mazeret olarak sunsanız, ben işim yüzünden insanların namaz kılmasına izin vermiyordum Allah'ım bu mazeretimi kabul et deseniz,
Allah bu mazeretiniz kabul edermi diye sordum? Bana, O Allah'la benim aramda dedi. Hemen bir suçlu gibi suçunu örtbas etmeye, bi şeylerin arkasına saklanmaya çalıştı. Diyaneti arayın aynı soruyu sorun, soru sorduğunuz kişi takva sahibi biri ise aynı cevabı verecektir dedim. Kendi sınırlarının başkası tarafından bir milim dahi değişmesine müsaade etmeyenler, söz konusu Allah'ın sınırları oldumu; şeytan gibi firavun gibi ebu cehil gibi bugünün zalimleri gibi hadsiz küstah aşağılık oluyorlar.
İşte Allah azze ve celle bu gibiler türemesin, sadece kendisinin dediği gibi yaşayalım, sadece kendisi hüküm koyan, kanun koyan, hayatın her alanına karışan ( Sadece namazda, sadece ramazan ayında değil ) hayatının her alanında tek merci otorite sahibi ilah olan Rab olan bir Allah olduğunu anlatsınlar diye Peygamberler as göndermiş onların ilk sözü Ey kavmim Allah'a kulluk edin, sizin ondan başka ilahınız yoktur demişler.
Allah'ın dünyasında Allah'ın dediği olmalı diyerek bunun mücadelesini vermişler. Biz müslümanlar da bunun mücadelesini vermek zorundayız. Dinimizi öğrenerek, yaşayarak ve insanlara tebliğ ederek bu mücadeleyi vermek zorundayız ki, Bu ibadette namaz gibi oruç ibadet gibi farz. Zaten maalesef bugün biz Müslümanlar bu görevi ihmal ettiğimiz için, zalimlere karşı meşru bir mücadele vermediğimiz bu gibi mücadele verenlerle beraber olmadığımız için bugünün firavunları çok rahat zulm ediyor.