Spoiler içeriyor
Bugün KinnPorsche’yi anlatacağım. Çok uzun bir yazı olacak baştan belirteyim. KP 4 kitaptan oluşan bir BL serisi. Dizi önce farklı bir prodüksiyon şirketi ile çekiliyordu,fakat aniden iptal edildi. Sonra da oyuncuların bu prodüksiyon şirketi tarafından dolandırıldığına dair söylentiler çıktı. Herkes…devamıBugün KinnPorsche’yi anlatacağım. Çok uzun bir yazı olacak baştan belirteyim.
KP 4 kitaptan oluşan bir BL serisi. Dizi önce farklı bir prodüksiyon şirketi ile çekiliyordu,fakat aniden iptal edildi. Sonra da oyuncuların bu prodüksiyon şirketi tarafından dolandırıldığına dair söylentiler çıktı. Herkes umudunu kaybetmişken Kinn rolünü oynayan Mile,bağlantılarını kullanarak dizinin finanse edilmesini sağladı. (Tamamen kendi mi finanse etti bilmiyorum tam. Ama bu uygulamada prodüksiyonda onun da adı geçiyor.) Dizi bu sefer Be On Cloud isimli bir şirket sayesinde çekilmeye başlandı. Kadroda birkaç değişiklik oldu vs BOC tanıtım için birbirinden kaliteli teaserlar ve videolar hazırlayarak eskisinden çok daha fazla kişinin ilgisini çekti. Ve ortaya çok çok iyi bir proje çıkmış. Tayland BL sektörünün şuanda en iyi işi olmuş diyebilirim.
Oyuncuların performansı müthişti. Başrol olan Apo ve Mile’ın kimyası müthiş. Çekimler,çekim yerleri,kullanılan renkler harikaydı. Tayland BL’leri ağırlıklı olarak kampüs konulu oluyordu. (Aslında orjinal kurguda da kampüs hayatı vardı. Ama dizide yok.) Bu yüzden KP bu konuda da diğer BL’lerin arasından sıyrılmayı başarıyor. Benim eksikliğini duyduğum tek şey bazı karakterlerin arka planlarını daha ayrıntılı anlatmamalarıydı.
Ben diziyi izlemeden önce birinci kitabı okudum. Edebi kaygı gütmeyen bir eser olmadığını bilerek başladım. (Edebi olduğunu düşünerek başlamak isteyenlere baştan söylemek isterim.) Evet,tabiki de çeviride kaybolan şeyler olmuştur ama novelın dili oldukça basit. Hatta bir Wattpad kurgusu gibi. Fakat dizi çok güzel olmuş. Dizi,kitabı ikiye üçe katlar. Bu arada dizide birçok şeyi değiştirmişler. Bazı karakterler kitapta arka plandayken burada daha ön planda olmuş vs Hatta dizi bence daha çok komedi içeriyor. Bu arada +21 bir dizi. Açıklık içeriyor,bunu da belirtmek isterim.
Şimdi gelelim konusuna;
Porsche,anne babasını bir trafik kazasında kaybetmiş ve erkek kardeşi Porchay ile yaşayan 23 yaşında bir gençtir. Kardeşine iyi bir şekilde bakabilmek için üniversite okurken aynı zamanda da bir barda çalışmaktadır. Bar,şehrin biraz daha düşük sınıfının yaşadığı bir yerdedir. Porsche güçlü,yakışıklı ve çok sevilen birisidir.
Porsche uzun süredir hayat mücadelesi veren birisi olsa da eğlenmeyi de bilmektedir. Bara gelen güzel kadın müşterilerle ayak üstü şeyler yaşamaktadır. Bir gece barın arka tarafında kendi yaşlarında bir gencin bir mafya sürüsü tarafından kovalandığını fark eder. Yüzü ve vücudu yara içinde olan yakışıklı genç iyi giyimlidir,zengin olduğu bellidir. Dövülen gencin adı Kinndir ve kendisine yardım etmesi karşılığında Porsche’ye para teklif eder. İkili bu şekilde tanışmış olur. Kinn babasının emriyle bir süre kendi hayatını kurtaran bu çocuğu arar ve koruması olarak yanına almak ister. Kendi bu çocuğun koruması olması konusunda ne kadar inatçıysa Porsche de onun kadar inatçıdır,mafya işlerine girmeye niyeti yoktur. Fakat bir şekilde Kinn’in koruması olur. Ve ikili birbirine çekilmeye başlar. Toksik ilişkiler,kirli mafya işleri ve bol bol da sır...
Şimdi biraz da Kinn’den ve ailesinden bahsedelim;
Kinn çok güçlü bir mafyanın ikinci oğludur. Annesini çok küçükken kaybetmiştir. Ailenin en büyük oğlu Tankhun biraz tahtaları eksik bir tiptir. Küçükken kaçırıldıktan sonra böyle olmuştur. Evden çıkmaz ve genelde pembe diziler izler. Tuhaf zevkleri vardır. En küçük kardeş Kim ise tam tersi eve uğramaz. Ev hayatından sıyrılmaya çalışan bir tiptir. (Kitapta Kim karakteri biraz arka planda olsa da dizide oldukça ön plandaydı.) Fakat bir süre sonra Kim de aile işlerine dahil olmaya başlar. Kinn ise ailenin en güçlü,zeki ve işlerle ilgili olan çocuğudur. Babası Korn’un Kinn için beklentileri büyüktür.
Bu arada Kinn eşcinseldir. Zaman zaman farklı -ama belirli- partnerlerle gönül eğlendirmektedir. Yakışıklı ve popülerdir.
Korn’un ailesi “ana aile” olarak geçer. Asıl işleri onlar yürütmektedir. İkinci aile ise Korn’un erkek kardeşi Kan’ın ailesidir. İkinci aile de çok zengin olmasına rağmen yaşam kaliteleri ana aileden bir tık aşağıdadır. Ana ailede sevgi hakimken ikinci ailede sevgi yoktur,nefret vardır.
İkinci ailenin en büyük çocuğu Vegastır. Ve erkek kardeşi Macau vardır. Vegas ve Macau da annelerini çok küçük yaşta kaybetmişlerdir.
Burada karakterleri daha iyi anlamanız için kitaptan ayrıntılara gireceğim; (Keşke dizide de bunlar gösterilseydi.)
Vegas küçükken annesinin kaybından sonra babasının eve hep farklı ve faydacı kadınlarla geldiğini görmüştür. Bunun üzerine kadınlardan nefret etmeye başlamıştır. Vegas da eşcinseldir. (Erkeklere yönelmesinin asıl sebebi kadınlara olan nefreti mi bilemiyorum ama etkisi olabilir.) Erkek kardeşi Macau da eşcinseldir. Baba eşcinsel olan iki çocuğundan da nefret etmektedir.
Kan Vegas’ı sürekli Kinn ile kıyaslıyordur. Vegas küçüklüğünden beri Kinn ile karşılaştırılmıştır. Onun kadar iyi olmadığı için ve cinsel yönelimi yüzünden de babasından çok şiddet görmüştür. O kadar şiddet görmüş ki fiziksel olarak acıya karşı biraz duyarsızlaşmıştır. (Yani kitapta böyle.) Ve sonucunda da psikopat,sadist birisine dönüşmüştür. Tabi dışarıya çizdiği profili oldukça normaldir.
KinnPorsche’den bahsettik ama yan hikayesi VegasPete de var. İki hikaye aslında iç içe. Biraz KinnPorsche okuyorsunuz sonra VegasPete. Sonra yine KP’ye geçiriyorsunuz falan. Ve dizide de VP çifti var.
Şimdi Pete kim diyorsunuzdur. Ondan da biraz ayrıntılı bahsedeyim. Çünkü bence bunları dizide göstermemek eksiklikti;
Pete ana ailenin koruması. Tayland’ın güneyindeki bir adadan geliyor. Annesini küçükken kaybetmiş. Babası da onu büyükannesi ve büyükbabasına bırakmış. Babasından hiç sevgi görmese de bu adada sevgiyle büyümüştür. Adada o küçükken bazı sorunlar olmuş ve bu sorunları Korn Bey halletmiş. Adalılara iş vermiş vs Pete bu yüzden Korn’un ailesine çok sadık bir genç. Liseden mezun olduktan sonra Bangkok’a geldiğinde Ana aile için çalışmaya başlıyor. Ve ana aile gerçekten Pete’e çok değer veriyor,onu da kendilerinden biri gibi görüyorlar. Pete ne kadar iyimserse Vegas da o kadar karamsar biri. Hatta burası spo olacak ama; Pete mazoşist. Bunu fark etmeden önce kurguda bize ipuçları verselerdi keşke. Ya da daha iyi anlatılsaydı. Eksikliğini duyduğum şeyler bunlar.
İki çift de birbirinden toksik şeyler yaşıyor/yaşatıyor birbirine. Kitap çok daha aşırıya kaçıyor. VegasPete zaten uç bir noktada. Tay yazarlar neden ağırlıklı olarak böyle konular yazıyorlar anlamıyorum. Neyseki kitaptaki ağır sahneleri diziye aktarırken bayağı bayağı yumuşatmışlar. Böyle toksik ilişkilerden nefret ediyorum ama burda konumuz benim projeyi anlatmam. Proje çok başarılı.
Şimdi spolu bölüme geliyorum;
Porsche ve Porschay’ın annesi Korn’un üvey kız kardeşi...yani Porsche ile Kinn üvey kuzenler. Annelerinin adı kitapta Honey diye geçiyor. Honey bu aile tarafından evlat edinilmiş.
Kitaba göre;Kan Honey’e takıntılı bir şekilde aşık olmuş. Aslında şöyle ki Korn ve Kan’ın babası iki oğlundan hangisi güçlü diye görmek için Honey’i bir piyon olarak kullanmış. Sanırım Korn da Honey’e karşı bir şeyler hissediyormuş.
Porsche ve Porchay’ın anne babalarının ölümünü hem Korn hem de Kan’ın gözünden gördük. İkisi de birbirinden farklıydı. Hangisi doğru bilmiyoruz. Ne kadar iğrenç...
Ve son olarak sonraki kitapta hatta dizide muhtelemen Kinn ve Porsche hatta Kinn ile Kim birbirine girecek. Korn da kendi babası gibi çocuklarını deneyecek. En iyi lider hangisi olacak görmek isteyecek.
Bitti...