Ama bu işler böyledir; Ne kadar bereketli bir soytarılık, o kadar yüce bir talih.. Her biten otun bir yiyen tutkunu olur ya da tam tersine: Ne kadar rezalet, o kadar güçlü alkış. .. Bir erkeğin şehvetini tatmin için kadının gönlünü…devamıAma bu işler böyledir; Ne kadar bereketli bir soytarılık, o kadar yüce bir talih.. Her biten otun bir yiyen tutkunu olur ya da tam tersine: Ne kadar rezalet, o kadar güçlü alkış.
..
Bir erkeğin şehvetini tatmin için kadının gönlünü çelsin diye kulağına neler fısıldadığını düşünsenize. Evet, artık biliyorsunuz en leziz ve nadide meyveleri hangi bahçeden devşirdiği hayatın.
..
Bu kadınlar değil midir? Yakışıklı bir oğlanı kapatır, derilerini bilimum boyayla sıvar, ayna önünden kalkmaz, aşağılarda fışkıran kıllarının kökünü kazır, pörsümüş memelere rağmen cilve ve işveyle şehvetten uzak erkeği baştan çıkarmaya çalışırlar..Aşk mektubu çiziktirirler. Konu komşu gülüp geçse de onlar endamlarını hoş bulur, kâh baldan tatlı saadet denizinde yüzer, kâh kendini beğenmişliğin doruklarına tırmanırlar. Demem o ki maske ve makyajdır izleyenleri büyüleyen.. Erkekleri, budalalık kadar kendine çeken başka ne var?
..
İnsana hayat bahşeden o önemli organ hangisidir? Kafa, yüz, göğüs, el, kulak, kısacası vücudun hangi sözüm ona değerli parçasıdır bir Tanrı'ya ya da bir insana hayat veren. Bence hiçbiri. Nesli devam ettiren insandaki budalaca bir şey olsa gerek, ne bileyim acayip ve gülünecek bir şey. Öyle ki adını dahi koyamadığım bu şey zihni meşgul ettiğinde yüzde tebessüm beliriyor. Fakat işte tam da budur bütün varlıkların hayatlarını borçlu olduğu kaynak..
..
Aranızda biri bu çağın ölçülerine göre kendini bilge sanıyorsa, bilge olmak için 'akılsız' olsun.