"Hayatta doğru şeyler yapanlar genelde ölünce alkışlanır. " 💗🤝💗Tabii ki gönderime bir teşekkürü borç bilerek başlıyorum. @lelouch0 bu filmi izlememe vesile olduğun için, beni Alan Turing ile tanıştırdığın için ve bana kattığın her şey için teşekkür ederim. Bence yazdıklarım filmi…devamı"Hayatta doğru şeyler yapanlar genelde ölünce alkışlanır. "
💗🤝💗Tabii ki gönderime bir teşekkürü borç bilerek başlıyorum. @lelouch0 bu filmi izlememe vesile olduğun için, beni Alan Turing ile tanıştırdığın için ve bana kattığın her şey için teşekkür ederim.
Bence yazdıklarım filmi geç izlememin özürü oldu ama yine de özür dilerimmm.
Luluş bana üstadı nasıl tanımazsın derken o kadar haklıymış ki.. Yerin dibine dibine girdim de çıkamadım utançtan. Nasıl tanımam gerçekten😥
📌
--Sen tanrı değilsin Alan. Kimin yaşayıp kimin öleceğine karar veremezsin.
--Evet verebiliriz.
--Neden?
--Çünkü bizden başka kimse yapamaz.
💫ÖNERİ : Bence filmi izlemeden önce adamın hayatına göz atmalısınız.
🧩Bu insanların yaptıklarını benim aklım hayalim almazken başarabildikleri şeyler beni hayrete düşürüyor.
Şimdi beni hayrete düşüren bir şeyden bahsedeceğim.
👩💻Hepimiz "BEN ROBOT DEĞİLİM" adı altında google amcaya robot olmadığımızı kanıtlamışızdır. İşte robot olmadığımızı kanıtlamak için verdiğimiz bu testin adı "Turing Testi".Turing'in yaşadığı yıllarda daha bilgisayarlar bile yokken bu test nasıl bu adamadan ilham alabilir?
1950 yılında “hesap makinesi ve zeka” isimli bir makale yazan Turing, 'makineler insan gibi düşünebilir mi' sorusunu ortaya koydu. Bu makalede makinelerin insan gibi düşünebileceğine ikna olmamızı sağlayacak bir test önerisi de vardır. Orijinal halinde ”taklit oyunu” diye geçen bu oyunda üç ayrı odada birbirleriyle mesaj yazarak iletişim kuran üç kişi tasarlanmıştır. Bunlardan birisi sorgulayıcıdır. Sorgulayıcının karşısındaki kişilerden biri erkek biri kadındır. Kadın kendisinin kadın olduğunu iddia eder, erkek ise, “hayır kadın benim” diyerek sorgulayıcıyı kandırmaya yönelik cevaplar verir. İkinci aşamada erkeğin yerine bir bilgisayar (yapay zeka) geçer ve erkek gibi sorgulayıcıyı kandırmaya çalışır.
Testin amacı sorgulayıcının sorduğu sorularla karşısındakinin bir insan mı yoksa bir makine mi olduğunu ayırt etmesidir.
💡TURİNG TEST NASIL ÇALIŞIR VE NE İÇİN KULLANILIR?
Ben Robot Değilim Google recaptcha, web sitelerini spam ve kötüye kullanıma karşı korumaya yardımcı olan ücretsiz bir google hizmetidir. Google bu hizmeti ilk başlarda sadece kendi ürünlerinde kullanıyordu. Daha sonra bu hizmeti ücretsiz hale getirerek tüm yazılım ve web geliştiricilerine sundu.
Google recaptcha, çalışma mantığı ise oldukça basit. recapthca olan bir web sitesinde ben robot değilim onay kutusu bulunur. Siz mause ile ben robot değilim kutucuğunu işaretlediğiniz de captcha sizin robot veya insan olup olmadığınızı mause hareketleriniz ile algılayabiliyor. Çünkü robotlar, mause hareketleri üretemezler. Mobil de ise bunu ayırt etmek için google ben robot değilim onay kutucuğunun ardından çeşitli sorular ile robot olup olmadığınızı test ediyor.
Google recaptha hizmetini ne kadar kötüye kullanımları engellemek için kullansa da asıl olarak başka bir şey için de kullanıyor. Ben robot değilim kutucuğu sizlere basit bir güvenlik uygulaması olarak görünüyor olabilir fakat hiç de öyle değil. Çünkü google bu hizmetini sadece spam ve kötüye kullanımı engellemek için kullanmıyor. Google, recaptha ile yapay zeka sistemini geliştiriyor. Peki nasıl?
Google 2012 yıllarında 12 milyona yakın kitabı google kitaplara ekledi. Fakat eklenen kitapların içeriklerini yapay zeka algılamıyordu. Çünkü bazı harflerin karmaşık ve bulanık olması gibi nedenlerden dolayı yapay zeka bu işin üstesinden gelemiyordu.
Google bu kitapların içeriğini yapay zekaya tanıtmak için ise çareyi recaptha hizmetinde buldu. Ben robot değilim onay kutusuna tıkladıktan sonra önünüze çıkan karmaşık kelimeler aslında google kitaplar da bulunan kitapların içeriklerine ait. Google bu tür karmaşık kelimeleri insanlara sunarak doğru yazımını bu şekilde yapay zekaya tanıtmış oluyor.
Google, sadece google kitaplar değil aynı zamanda otonom sürücüsüz araç projesini de bu şekilde geliştiriyor. Fark ettiyseniz ben robot değilim kutucuğunu işaretledikten sonra google haritalardan alınan trafik lambaları, araçlar, yaya geçidi gibi resimleri bizlerden onaylamamızı istiyor.
🧩Bu adamın yaptıklarından uzun uzun bahsetmek istesem de en ilgimi çeken kısmı paylaştım. Evet çok uzun oldu ama her şeyi tek bir gönderi de toplamayı seviyorum.
😡 Favori sayısı nasıl 30 olabilir?¿? kitapları eklemedim bile😭