Zamanı durdurmanın yolu zamana hükmetmekten geçiyor. Zamanın sana değil senin zamana söz geçirebilmenden. İçinde bulunduğun anı yaşamandan. Geçmişi düşünüp geçmişte kalmadan, hep ileriye yürüyüp yürürken etrafı seyretmekten geçiyor zamanı durdurmak. Bazen bir şarkı ile zamana hükmediyoruz, bazen bir tarih öğretmeni…devamıZamanı durdurmanın yolu zamana hükmetmekten geçiyor. Zamanın sana değil senin zamana söz geçirebilmenden. İçinde bulunduğun anı yaşamandan. Geçmişi düşünüp geçmişte kalmadan, hep ileriye yürüyüp yürürken etrafı seyretmekten geçiyor zamanı durdurmak.
Bazen bir şarkı ile zamana hükmediyoruz, bazen bir tarih öğretmeni olup küçük çocukları yetiştirerek güzel bir gelecek için onları hazırlayarak zamana hükmediyoruz.
Bazen annemizi severek zamana söz geçiriyoruz. Bazen de aşık olarak.
GELECEK BİZİZ.
Zamanı durduracak olan da biziz.
~ORMAN~
Bir andan bir orman yaratmak istiyorum. Ve sen gitmeden önce o anın içinde sonsuza kadar yaşamak.
~YORUM~
çok beğenerek okuduğum ve hayatıma yön verecek bir bilimkurgu kitabı oldu. Kendimi sorgulamama neden olan eserlerden birisiydi. Sadece olağanüstülükler değil insanın kendini anlamasına da yardımcı oluyor Matt Haig. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.🌸
~ÖZET~
Tom Hazard günümüzde 41 yaşında hayatına devam eden bir tarih öğretmeni. Hikayesi çok yavaş yaşlanıyor olması ve şu an aslında 439 yaşında olması. Kaptan Cook ile keşfe çıktı. Shakespeare ile lavta çaldı. Montaigne ile hayatına yön verdi. Fitzgerald ile zamanı durdurmanın yollarını aradı.
Tom yavaş yaslanan bir hastalığa sahipti. Annesi bu yüzden cadı olmakla çocuğunu büyüledi diye suçlandı. Öldürüldü. Sonrasında Tom yalnız kaldı. Londra’dan başka bir yere gitti. Heindrich adlı adamın kurduğu Albatros cemiyetine katıldı. Albatros uzun yaşayan bir kuş türüydü. Mayıs sinekleri ise kısa ömürlü insanlar. Tom bu cemiyete katıldı. Kendi türünden insanlar burada yer alıyordu. İlk kural “kimse aşık olmayacak”. 2.kural herkes gittiği yerde 8 yıl kalacak.
Tom Rose’a aşık oldu. Morion adlı kızları doğdu. Onları terk etmek zorunda kaldı. Sırları açığa çıkmasın diye. Çünkü Tom yaslanmıyordu. Kızı da kendisi gibi olmuştu. Ama onlara zarar gelmesin diye terk etti. Sonra rose vebadan öldü. Morion’dan haber alamadı.
21.yyda tarih öğretmeni oldu hayatına devam etti. Burada cemıyet için insanlar topladı. Çünkü kızını bulmak için ona söz verilmişti. Tom da onların işini hallediyordu. Burada Camille adlı öğretmene aşık oldu.
Heindrich bir görev için onu Omai adlı eski arkadaşının yanına gönderdi. Cemiyete katılsın yoksa da onu öldür dedi. Orada Morion ile karşılaştı. Kızı bulunmuştu ve ona dusmandı. Heindrich kızı da kandırmıstı. Kendi türü devam etsin sırları açığa çıkmasın diye herkese yalanlar söylemişti.
Tom ve kızı kavuştu. Gercegı ogrendı. Morion Heindrich’i öldürdü. Omai ve kızı da kurtuldu. Daha sonra Tom doktorlara yazdı ve bedenini incelemelerini istedi geçmişteki gibi burada cadı avcıları yok Kendımı saklamayacağım dedi ve bilime kendini adadı.
Camille ile bir hayat sürdüler çocukları olacaktı. Camille hamileydi. Tom gelecek için kaygılandı. Çocuğu için, geçmişteki acılar için fakat her şey şu anda saklıydı. Anın tadını çıkardığımız sürece hiçbir şeyin önemi yoktu.