📢 ŞOKOĞLU ŞOK 📢 Tetiklendim. 👁️.👁️ Giriş cümlemi bile yedi "these eyes". ✍🏻 Spoilersız bir şeyler yazmak gerçekten zor. Şahsen mini dizilere gönderi yazarken zorlanıyorum çünkü uzun bir dizide spoilersız bahsedebileceğiniz daha fazla detay, karakter, unsur, Allah ne verdiyse oluyor…devamı📢 ŞOKOĞLU ŞOK 📢
Tetiklendim. 👁️.👁️
Giriş cümlemi bile yedi "these eyes".
✍🏻 Spoilersız bir şeyler yazmak gerçekten zor. Şahsen mini dizilere gönderi yazarken zorlanıyorum çünkü uzun bir dizide spoilersız bahsedebileceğiniz daha fazla detay, karakter, unsur, Allah ne verdiyse oluyor ama bir mini dizideki her saniye önem kazanabiliyor çünkü fikrimce daha konu odaklı oluyor. Hatta bazen direkt konusu spoiler olabiliyor.
Ben bu diziyi ablamın baskıları sonucu izledim (konusunu bile bilmiyordum ve bilmeden direkt başladım). Normalde kendisini sevmem ama ilk defa (ilk değil) onun baskısına değen bir şey izledim. Harbi iyi buldum ama ablama gene bi' tarafı kalkmasın diye söylemedim, söylemeyeceğim🚶🏻♂️. Her neyse, uzun bir süredir bildiğim bir diziydi hatta benim de listemdeydi ama sırf bir yorum yüzüne "ya gene bunu da abartıyorlar" deyip listemden çıkartmıştım. Gene de nasipte varmış ki izledim.
🪧 Dizinin kendine özgü hafif ağır bir havası var sanki, özellikle de İlk 3,5-4 bölüm falan. Bir de karakterler (hepsi olmasa da) birleşince manipülevari bir şekilde seyircinin gözüne yerleşiyorlar gibi. Tanımlamaktan ziyade yorumlayamıyorum bile ama siz izlerken sadece hikâyeye odaklanın, başka şeylere değil. Hatta konusunu bile okumayın, her şey sürpriz olsun. Ben öyle yaptım ve güzel oldu.
Ben bu diziyi 3 günde (ikişer ikişer) izledim ve her izleyişimde aklıma gelen ne varsa yazdım, taslağa kaydettim. Buraya ekleyeyim de boşa gitmesin (spoiler yok merak etmeyin).
~ İLK İKİ BÖLÜMÜ İZLEDİM ~
Şu Louise'ye (dizinin kapağında ortada olan) harbi gıcık oldum, kendini ağırdan satmaya çalışırken bile bu kadar da yalaka olunmaz ama. David (başrol erkek) de niye böyle anlamadım, alık alık bakıyor her şeye. Terapilerini biraz da kendisinde uygulayabilse bir şeyler düzelir belki akdhqosj. Adele'de (başrol kadın) bunların hakkından gelecek psikopatımsı o manyak kadın vibei var ama bilemiyorum, ya çok büyük bir şey yapacak ya da bir anda yok olacak gibi. Hadi şunların hakkından gel bi' valla emin ol kocanın terapilerinden daha etkili olur abla. Sadece bu kadar övülen şeyin ne olduğunu aşırı merak ediyorum ama merakım kadar büyük bir beklentiyle başlamadım çünkü hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum, inşallah beni şaşırtırsın. He bi' de David, Carteur dondurma reklamındaki adama benziyor ya da tam o reklamda oynacak bir hava veriyor wjdhwodhqka.
~ 3 VE 4. BÖLÜMLERİ İZLEDİM ~
Ya bu ne¿ Sanki dizinin karakterlerinin üstünde bir buhran, ağır olmayan bir ağırlık var. Bazı insanlara hava bile ağır gelir ya işte David'de tam öyle bir şey var sanki. Zaten hava sıcak bir de seni mi çekeceğiz David? Gerçekten hikâyeyi nereye bağlayacaklarını merak ediyorum çünkü David ya pick me malın teki çıkacak ya da işin aslını öğrenip -eğer düzgün bir aslı varsa- "heaa..." diyerek çenemi çekip oturacağım köşeme. Adele bir haltlar yedi gibi ama gene de istesem bile Adele'den nefret edemeyeceğim galiba çünkü kız sanki izlerken beni de gözleriyle manipüle etti ahakdhqka. Fena bir şeyler çıkacak, buna emin oldum zaten ama ne çıkacak‽ Açıkçası dizinin atmosferi bu kadar ağır olmasa oturup "Ne çıkacak acaba?" diye merak ederim ama dizinin o ağır olmayan ağırlığı kendi heyecanımı aldı benden.
~ SON 2 BÖLÜMÜ İZLEDİM ~
Ohe, tetiklendim. Başka söz, yorum yok. Ne desem spoiler olur ama demesem de kafayı yerim.
NOT: Bu son 2 bölümü komşular sağ olsun evin önünde nişan yaptıkları için Erik Dalı ile beraber izledim. Farklı bir deneyimdi, denemek isteyen deneyebilir 🚶🏻♂️.
________________________________________________________
Evet, bu diziye şu üstteki izlerken yazdığım şeyler dışında diyecek bir şeyim yok. Daha doğrusu spoilersız diyebileceğim bir şey yok.
⚠️ SPOİLER ⚠️
Hep astral seyahatten korkmuşumdur, bu dizi beni en az bi' 1 ay daha korkutur sjdhwkdjq. Bu arada ne kadar korksam da denemeyi gerçekten istediğim zamanlar oldu, gene de yapmayacağım (inşallah)... Olayın David kısmını düşünemiyorum bile, aşırı üzüldüm ve korktum. Hele Adam... Çocuğun o son sahnedeki bakışları falan, içim parçalandı.
Bir de hikâyede Rob'un hiç derinine inmediler, evet hep kesitler gösterdiler ama sorununa dair çok detay vs. vermediler. Bu da ters köşenin gücünü daha da arttırdı, adamlar işlerini biliyor valla helal.
Bu arada konu ve sorun ne olursa olsun David'in aldatma olayı basit görülemezdi, adamın mayasında varmış resmen. Durumu Adele/Rob'un manyaklığıyla örttüler diyemem ama David'in her haltı yedikten sonra "Şerefsiz değilim." deyip durması, öyle olmadığına emin olmak istemesi vs. sinirimi bozdu. Biri David'i de bir psikiyatriste götürse keşke.
⚠️ SPOİLER BİTMİŞTİR ⚠️
🫧 HAFİF, KÜÇÜK BİR SPOİMSİ (BELKİ) AMA BENCE SPOİLER DEĞİL 🫧
Zeki Müren'in "Ayrılsak da Beraberiz" şarkısı bu dizi için yazılmış bir espri olabilirdi AHAJXHAKDJQKAJDQ.
🫧 NEYSE BİTTİ ŞŞŞ 🫧
"Kimsenin her yönünü bilemezsin, öğrenmeye çalışırsan delirirsin."
"Biz de herkes kadar rezalet hâldeyiz, sadece daha iyi saklıyoruz."
"Herkes sana ihanet etmez Rob. İnsanlara güvenebilirsin, zorundasın. Yoksa ne anlamı var ki?"
"Birlikte gülmeyeli çok oluyor."
"Ailevi durumum basmakalıp, üzücü Glasgow klişesi gibi."
"Sanırım bazen hepimiz kaderimizin kontrolü elimizde diye düşünmek isteriz ama hayatımızın büyük kısmı başkalarının seçimleriyle şekillenir."
"+ Gözünde bu kadar alçak mıyım?
- Kendi gözümde asıl alçak benim. Senin yüzünden nefret ettiğim her şey oldum."
💫 Bu arada bir "Belki değişmişimdir." cümlesinden bu kadar etkileneceğimi bilmezdim, bilemezdim. Mükemmel.
🦜 8,2/10