Baba filminden 23 hayat dersi… 1. “Ailesiyle vakit geçirmeyen bir adam asla gerçek bir adam olamaz.” Hayat Dersi 1: Her ne koşulda olursa olsun, ailen için orada olmak senin görevin. Bu, hayattayken onları korumana yardımcı olacak ve sen gittikten sonra…devamıBaba filminden 23 hayat dersi…
1. “Ailesiyle vakit geçirmeyen bir adam asla gerçek bir adam olamaz.”
Hayat Dersi 1: Her ne koşulda olursa olsun, ailen için orada olmak senin görevin. Bu, hayattayken onları korumana yardımcı olacak ve sen gittikten sonra anlamlı bir miras bırakmanı sağlayacak.
2. “Silahı bırak, kanolileri al.”
Hayat Dersi 2: Önceliklerini doğru belirle. İyi yapılmış bir işin ardından kendini ya da sevdiğini ödüllendirmeyi unutma.
3. “İstersen cevabımı şimdi alabilirsin. Son teklifim şu: Hiçbir şey.”
Hayat Dersi 3: Seni korkutmaya çalışan birini gücendirmek pahasına bile olsa, kabul etmediğin bir kararı almaya zorlanma.
4. “Mantıklı insanlar arasında iş meseleleri her zaman çözülebilir.”
Hayat Dersi 4: Zor bir problemi çözmeye çalışırken, biraz ara ver, düşün ve sonra tekrar ele al. Bir çözüm mutlaka kendini gösterecektir.
5. “Dostluk ve para. Yağ ve su.”
Hayat Dersi 5: Para söz konusu olduğunda arkadaşların (ya da aile bireylerin) mantıklı davranacağını varsayma. Tüm finansal varlıklarını hesapla, belki bir Vakıf kurmayı düşünebilirsin, ve ardından bunların vasiyetinle uygun şekilde dağıtıldığından emin ol ki gittikten sonra karışıklık olmasın.
6. “Savaş konumuna geçiyoruz.”
Hayat Dersi 6: Yaklaşan bir sorun veya tehdit karşısında kayıtsız kalma. Bir çözüm bulana kadar direnç göster.
7. “Babam bana birçok şey öğretti… arkadaşlarını yakın tut, ama düşmanlarını daha yakın.”
Hayat Dersi 7: Hayatındaki olumsuz şeylere aşina olursan, onları önceden tahmin edebilir ve ona göre plan yapabilirsin. Şeytan her zaman ayrıntılarda gizlidir.
8. “Bay Corleone, ilk talebi reddedildikten sonra ikinci bir iyilik istemez, anladın mı?”
Hayat Dersi 8: Birçok insanın yardım istemesi kolay değildir, bu yüzden biri senden yardım istediğinde elinden gelenin en iyisini yapmalısın. Sadece yatakta bir at başıyla uyanabileceğin için değil.
9. “Bu bir Sicilya mesajı. Luca Brasi balıklarla uyuyor demek.”
Hayat Dersi 9: Semboller zeki olabilir, ama unutma: Her zaman net ol. Gizemli olmaya çalışmıyorsan, ortada bir şey bırakma ki biri başka türlü yorumlayamaz.
10. “İyi sağlık en önemli şeydir. Başarıdan, paradan, güçten daha önemli.”
Hayat Dersi 10: Gelecek için her zaman plan yapman gerektiği doğru ama bu, şu anda kendine bakman gerektiği anlamına da gelir. Kendine iyi davran: İyi beslen, egzersiz yap ve sonsuza kadar yaşamaya çalış.
11. “Son yirmi yıldır aynı kalp krizinden ölüyor.”
Hayat Dersi 11: Çok fazla “kurt geldi” diye bağırırsan, insanlar samimiyetini sorgulamaya başlar.
12. “Aile dışında kimseye ne düşündüğünü bir daha asla söyleme.”
Hayat Dersi 12: Kişisel planlarını veya bilgilerini tam olarak güvenmediğin biriyle gereksiz yere paylaşma.
13. “En zengin insan, en güçlü arkadaşlara sahip olandır.”
Hayat Dersi 13: Arkadaşlarını dikkatlice seç, çünkü sadık bir arkadaş ihtiyaç duyduğunda yanında olacaktır.
14. “Bir adamın geçimini nasıl sağladığı benim için fark etmez, anladın mı?”
Hayat Dersi 14: İşinize yaramayan bir durum olduğunda, bu senin sorunun değilse yargılamak ya da müdahale etmek senin işin değildir. Saygılı ol ve yollarınızı ayırırken onlara iyi dileklerini ilet.
15. “Çantası olan bir avukat, silahlı bin adamdan daha fazla çalabilir.”
Hayat Dersi 15: İşte ailen ve sevdiklerin için plan yapmanın bir numaralı nedeni. İyi bir miras avukatı, aileni gelecekteki yılların baş ağrılarından kurtarabilir. Ancak işler ters giderse ve mirasçıların birbirleriyle anlaşmazlığa düşerse, binlerce avukat devreye girip mirasına saldırmaktan mutluluk duyacaktır.
16. “Düşmanlarından asla nefret etme – bu senin yargını etkiler.”
Hayat Dersi 16: Kararlarını duyguların temeliyle alma.
17. “Bir daha asla ailenin karşısında biriyle taraf olma. Asla.”
Hayat Dersi 17: Her zaman bir bütünlük sergile, güvenilen bir aile üyesi, arkadaş veya danışmana bile kuşku duyuyorsan veya katılmıyorsan bile. Endişelerini daha sonra özel olarak dile getir.
18. “Tam çıkıyorum sandığımda, beni geri çekiyorlar.”
Hayat Dersi 18: En iyi çabalarına rağmen, işler yine de istediğin gibi gitmeyebilir. Hayat bu.
19. “Bu iş. Kişisel değil.”
Hayat Dersi 19: Yıkıcı sonuçlara yol açabilecek kararlar alırken duygusal veya fazla duygusal olma. Örneğin: Sevdiğin birini, öfkeyle vasiyetinden çıkarmak, ölümsüz mirasının bir parçası olmasını istediğinden yüzde 100 emin olmadıkça yapma.
20. “Kazalar, kazaları kişisel bir hakaret olarak gören insanlara olmaz.”
Hayat Dersi 20: Kararların ve isteklerin her zaman net, kesin ve kasıtlı olduğunda, yanlış anlaşılmazlar.
21. “Şimdi dinle: O silahı yerleştirecek iyi birini istiyorum - ve gerçekten çok iyi birini kastediyorum. Kardeşimin o tuvaletten eli boş çıkmasını istemiyorum, anladın mı?”
Hayat Dersi 21: Başkalarına önemli görevler verirken, tüm ayrıntıları gözden geçirdiğinden ve herhangi bir boşluk bırakmadığından emin ol.
22. “Yine de, diye düşündü, ‘Hayat çok güzel’ diyerek ölebilirsem, başka hiçbir şey önemli değil. Kendime bu kadar inanabilirsem, başka hiçbir şeyin önemi yok.”
Hayat Dersi 22: Zenginlik ve sahip olunanlar, bir insanın hayatının ölçüsü değildir. Aile ve arkadaşlarına hislerini ve sevgini aktarabilme yeteneğidir. Hayat yolculuğunun bilgeliğini aktarabileceğin hiçbir fırsatı kaçırma ki geride bıraktığın insanlar aynı mutluluğu deneyimleyebilsin.
23. “Burada yat, baba. Artık seninle ilgileneceğim. Seninleyim. Seninleyim.”
Hayat Dersi 23: Bir barışma için hiçbir zaman geç değildir… ta ki geç olana kadar.