İyi arkadaş seçimi diye buna derim ben.. Romantik izleye izleye romantik birine dönüşeceğim maazallah. Yine kapak tasarımı ve gördüğüm editler sayesinde izlediğim bir anime, reels kaydırmak ilk defa bir işime yarıyor ahahsh (Marin'e tutuldum, her animede yaşandığı gibi) Küçüklüğünden beri…devamıİyi arkadaş seçimi diye buna derim ben..
Romantik izleye izleye romantik birine dönüşeceğim maazallah.
Yine kapak tasarımı ve gördüğüm editler sayesinde izlediğim bir anime, reels kaydırmak ilk defa bir işime yarıyor ahahsh
(Marin'e tutuldum, her animede yaşandığı gibi)
Küçüklüğünden beri kendini Hina bebekleri yapmaya adayan, bu tuhaf hobisi yüzünden de yalnızlaşan (kabaca dışlanan) Gojo (Beyaz saçlı olan değil) ile korkutucu seviyede sosyal ve enerjik olan Kitagawa-san (kısa ismiyle Marin) ikilisini izliyoruz bu animede. Zıtlıklara ve animenin tuhaf konusuna rağmen ben ikisini baya yakıştırdım.
Tuhaf konu derken ne demek istedim? Şöyle ki lisede geçen baya bir romantik anime var, elbette bu yönden klasik ama bu iki karakterin "Cosplay" teması ile bir araya gelmesi işi ilginç yapan detay. Marin Cosplay hastası ve doğal olarak el işlerinde yetenekli olan Gojo ile bu sayede bir araya gelmiş oluyor.
Şunu belirtmem gerek, anime romantik komedi olarak geçse de içinde Ecchi sayılabilecek kadar çok sahne mevcut. Direkt bir çıplaklık söz konusu değil ama sahneler özellikle bu tür şeyleri sevmeyenlere animeyi yarıda bıraktıracak kadar fazla. Benim hoşuma gitti tabii orası ayrı (Gojo, seni anlıyorum dostum)
Animasyon kalitesi yine acayip hoşuma gitti. Özellikle de Marin'in yüz ifadelerine bayıldım diyebilirim. Yine komedisi ve müzikleri de iyiydi, özellikle Gojo'nun amcasının bulunduğu sahneler güldürdü baya :)
(Marin şaka yaptım dermişim tarzında cümlelerle nabız yokluyor anlamadım değil, ben de çok kullanırım o hileyi.)
Final bir yandan güzel bir yandan da yetersizdi, elbette @rosa' dan aldığım tavsiyeyle beraber 13. Bölümü kafamda kurgulayarak finali kendim yapıyorum✌
Hoşuma gitmeyen taraflardan bahsedeyim,
Öncekikle ana karakterlerimiz oldukça uyumlu ve hoş. Ancak animede yan karakter yok neredeyse (Gojo'nun büyükbabasını saymazsak), bu da açıkça sadece ana karakterlere odaklanmamızı ve ister istemez çeşitliliği azaltıyor.
Cosplay teması güzel olsa da (ben de başta Gojo kadar bilgiliydim bu konuda) baştan sona kadar hep Cosplay de Cosplay olunca ister istemez biraz sıkabiliyor, gerçi ben bir günde animeyi bitirdiğim için de olabilir.
Final yetersizdi evet ve bunun üstüne sanki 2. Sezon gelecekmiş gibi bir kapanış yapmışlar. Gerek var mı 2. Sezona diye düşünürsek aslında var ya, ben isterim en azından 😄
Shikimori-san animesinde yanaktan öpücük ne ya diye dırdır etmiştim, burada o da yok. Lan bari çıkma filan teklif etseydiniz çok kuru kaldı böyle..
Her şeye rağmen izlemeye değer bir animeydi. Öyle çok aman aman bir şey değil muhtemelen, ben bayıldım yine de 🤩 (Her izlediğim şeye bayılmaktan favori listesi normal izleme listesine yetişecek shshsh) Zaten bu biraz da beklenti-sonuç meselesi. Beklentiyi düşük tuttuğum günden beri ne izlesem beğeniyorum.
Son olarak animede çok göze vurmadan (belki biraz vuruyorlar) verilen bir mesaj da bulunuyor bizlere. Bu mesajı da açıkça çok beğendim, özellikle de havai fişek sahnesinde Gojo'nun artık yalnız değilim düşünceleri duygulandırdı. Sevdim seni Gojo, bi de sürekli aynı şeyleri giymesen on numara olacak..
Tavsiye ediyorum kesinlikle 👌
(Favorim 6. Bölüm)
(Ayrıca animede live action ve diğer animelere ufak göndermeler de var, bu da böyle gereksiz bir bilgi işte izlerken dikkat edersiniz belki)