Ekletme konusunda o kadar çabaladıktan sonra bir şeyler yazmalıyım diye düşündüm. Ve bana yardımcı olan herkese teşekkürler, ilgilendiğiniz ve hatta ekletmiş olduğunuz için. İyi ki varsınız bea 🫶🏻 (Raf ekibine aynı şeyleri diyemicem sanırım... O URL işkencesinden sonra..) Öncelikle hafiften…devamıEkletme konusunda o kadar çabaladıktan sonra bir şeyler yazmalıyım diye düşündüm.
Ve bana yardımcı olan herkese teşekkürler, ilgilendiğiniz ve hatta ekletmiş olduğunuz için. İyi ki varsınız bea 🫶🏻 (Raf ekibine aynı şeyleri diyemicem sanırım... O URL işkencesinden sonra..)
Öncelikle hafiften bi doktorlara olan önyargımı kırdı, sanırım... Bazı yaşadığım acayip değişik olaylardan sonra hastane fobim ve doktor önyargim vardı ciddi bir şekilde. Ama netice de (of sanırım hala iyimser olamıcam..)
Her neyse, sonuçta her şey herkes için geçerli değil.
Tamam kendi travmatik anılarımı bi kenara alıp kitaba odaklanıyorum.
Kitap gerçek bi doktorun gerçek anılarının hatta günlüğünün yayımlanmış hali diyebiliriz.
Doktorla beraber bi kaç yıl geçirip tecrübelerine yaşadıklarına ve hislerine şahitlik ediyoruz. Adam kayın üslubu cidden komik, kafa bi adam ya dedirtiyor ama bi yandan acayip sıkıcıydı. Fazla doktorsal terimleer vardıığ. Ayrıca kadın doğum uzmanı olduğu için de bazen okumak zordu doğrusu.
Akıp gitmedi benim için zaten öyle bir şey olması da beklenemezdi. Çünkü ciddili bir şekilde aşırı doktorsal ağır bi kitap ben sanırım çoğu yeri de anlamadım jdjd
Biraz yavan mi desem, biraz daha mı olaylara ya da.. evet evet duygulara tanık olsaydık güzel olurdu. Doktorun genel olarak hislerini tam anlamadım acayip işine odaklıydı.
Doktorların ABD de az maaşla çok iş yaptıklarını öğrendim sanırım.. ee ne kadar doğru bilmiyorum Adam kay öyle diyordu.
İşine hayatını adayan Adam kay ve meslektaşlarının yoğun tempolu iş hayatına verilen maaşın yetersizliğini Burger King çalışanlarının maaşıyla karşilaştırıp adaletsizliği de söz konusu ediyordu sürekli. Ki bence haklıydı.
En komik olansa, Bazı terimlerin açıklamasını da kendisi yani bizati günlük sahibi yazar doktorumuz yazdığı için Bazı açıklamalar sahiden komikti. Sanki günlüğünü okumuyordum da bana anlatıyordu arada bir de komik açıklamalarla güldürüyordu.
Evet doktorluk hala ilgi alanım değil, önyargım olsa da saygı duyduğum ve duyacağım bi meslek.
Kitap genel olarak sıkıcı ama komikti.
Sonuysa... Hmm.. kitap ismini sonundan alıyor diyebilirim. Bardağı taşıran son damlaydı sanırım. Ve sonda yazdığı şeyler düşündürttü.
İşin en acayip kısmı doktorun şuan komedyen olması galiba dhjdjjfjcöf
Kitabın başında sonunu söyleyip notundaysa şunları yazmış;
"Titaniğin sonunu da biliyordunuz ama yine de heyecanla izlediniz"
Galiba kitabın sıkıcı yine de komik olmasının sebebi doktorlugun yorucu yoğun ve sıkıcı doktorumuzun ise komedyen olması.
Doktor olmak bi başarıysa doktorluktan istifa etmekte bi başarı bence.
Ayrıca... Galiba.. sanki ve sanırım doktorlar ve adaylar okursa daha iyi anlarlar ve daha iyi hissederlermiş gibi geldi. KESİN kesin tavsiye edeceğim kesim o kesim.
İlginiz varsa da buyurun.
Doktorluk namına iyi bi fikir, iyi bi kitap.
Diyeceklerim bu kadar. Tam olarak ne dedim bende bilmiyorum da.
İyi geceler iyi okumalar 🫡