Kardeşime özel koçluk yaptığım bu aylarda sanki ben öyleymişim gibi motivasyonunu arttırmak için bu animeyi kullandım. Her deneme sonrası 1 doz bölüm uyguladım ve fark inanılmazdı! (Asıl inanılmaz olan farksızlıktı .d) (Ayrıca belki bi' umut Ameku'ya özenip doktor olursa zengin…devamıKardeşime özel koçluk yaptığım bu aylarda sanki ben öyleymişim gibi motivasyonunu arttırmak için bu animeyi kullandım. Her deneme sonrası 1 doz bölüm uyguladım ve fark inanılmazdı! (Asıl inanılmaz olan farksızlıktı .d)
(Ayrıca belki bi' umut Ameku'ya özenip doktor olursa zengin oluruz diye düşünmüştüm ama damn! mission is not completed 😔)
🧑🏻⚕️ Hekimoğlunu duymuşsunuzdur, korona zamanı herkes şu yarasalı bölümünü falan izliyordu. Bu ise onun orijinali olan House M.D'nin anime versiyonuymuş. Bir arkadaşım bana Gregory House'un Sherlock Holmes'tan ilham alınarak yazıldığından bahsetmişti. Ben de biraz araştırdığımdaysa Arthur Conan Doyle'un Sherlock karakterini hocası Dr. Bell'den ilham alarak yazdığını öğrendim. Doyle sonradan doktorluğu bırakıp yazarlıkla ilgilense de hocasının profesyonelliğinden ne kadar etkilendiğini yazdığı koskoca seriden görüyoruz. Yani bir doktor karakter gerçek bir doktordan etkilenerek yazılan bir dedektif karakterden ilham alınarak yazılmış :d
Zaten House ve Holmes hatta Wilson ve Watson isimlerinden olay çakılıyor ama Doyle'un doktor çıkması bana cidden sürpriz oldu.
Teşekkürler, Dr. Bell. Sen olmasan ne Sherlock (+William'ım) ne House ne Ameku ne de şuan gönderi yazan ben olmayacaktık. Acaba Dr. Bell'in de doktor olmasına ilham olan birileri olmuş mudur? (Paralel evrende geçmişe giden ben ve benler olabilir? Celes, olabilir mi Cemil? PUAHSJHXKPOSHXKS)
Neyse House'un anime kızı versiyonu ana karakterimiz Ameku'ya gelelim.
Spoi olabilir ! 💥
Ameku patoloji (hastalık bilimi) bölümünden, hastalarını ve cinayetleri dedektifsel bir yaklaşımla inceleyen aşırı başarılı bir doktor. Öyle ki daha asistanken üstünün yanlış teşhis koyduğu hastaya bunu ona da söyleyerek doğru tedaviyi uygulayan biri xd
Her zamanki gibi polisler ne oluyor kardeşim ne bu tantana modunda olayı idrak etmeye çalışırken bizimki şak çat pat diye olayı çözüyor olsa da, 12 bölümden alınabilecek maksimum verimi alabileceğiniz bir animeydi.
Vakalar güzeldi, başta mantıksız ve metafizikselimsi görünen olayları aydınlatan Ameku'muz sayesinde bölüm sonlarında tatmin olup huzurla ayrılabildik. İzlerken zamanında her şeye olduğu gibi yıllar önce metafiziğe de burnumu soktuğum aklıma geldi. Büyü yapıp milleti lanetlemiyordum tabii, sadece okuyup araştırıyordum. Sonra baktım bu işlerin sonu gelmiyor, ilgi alanımı 180° çevirdim. Mini Celes umarım psişik güçlerinle beni cezalandırmazsın :d
Herkesi zorbeleyip sıra kendime de gelince ben olur gibi hahshshdjs
Animeye dönersem karakterler Sherlock ve Watson- şey yani Ameku ve arkadaşı Kotori hariç ortalamaydı. Bu arada sanırım zeki insanlarda egoistlik benim gözüme batmıyor, Ameku da öyleydi. Bazen dengesiz, bazen çaktırmamaya çalışsa da duygusal, bazen geveze ama tatlıydı da. Liseli gibi görünmesine aldanmayın, kendisi 27 yaşında.
Kotori ise güven veren, arada biraz daha rahat olması gerekse de her manyak kişiyi dengeleyecek sakinlikte, tatlı ve uyumlu biriydi. (Benim arabam patlasa sinirden deliririm mesela, iyi ki ekonomi sayesinde uzun bir süre delirme ihtimalim yok 🤠🤙🏻)
Müzikleri güzeldi ama sanki son bölümlere doğru bölümler içine çekerken animasyonu bi' kötüleşti. Bana mı öyle geldi acaba?
🩷 Bu tarz tıp, dedektiflik ve gizemin harmanlandığı yapımları seviyorsanız "Beautiful bones: Sakurako's investigation" ve "Kusuriya no hitorigato"yu da tavsiye ederim. Biri Sakurako, Maomao ve Ameku'nun evrenlerini birleştirip içine bir de beni koyabilir mi? 🙂↕️🙏🏻
İstek değil hayati ihtiyaç...
Geçen keşfetimde bir doktorun animeye tepki videosu vardı, şimdi üşenmezsem onu bulup izlemeye gideceğim. (Ve son bölümü hala izleyemedim çünkü bölümler düzenli gelmiyor)
Hoşça kal Ameku, yukarıdaki ekibe yeni birini bulana dek seni özleyeceğim :d
9/10
👩🏻⚕️👨🏻⚕️🩸👮🏻🕵🏻♀️🦴🦖🚗💉🏥🩺🧬📚