alt tarafı çalışmak istediğim şirketin son elemesine kadar yükselmeyi başardım, en fazla ne olabilir ki? chatgpt'den film önermesini istedim ve işte bu film. ⚠️oldukça spoiler içeren bir gönderi olacak, izlemeyi düşünenler geçebilir. Filmin başında sekiz adet kişi, iş görüşmesinin son…devamıalt tarafı çalışmak istediğim şirketin son elemesine kadar yükselmeyi başardım, en fazla ne olabilir ki?
chatgpt'den film önermesini istedim ve işte bu film.
⚠️oldukça spoiler içeren bir gönderi olacak, izlemeyi düşünenler geçebilir.
Filmin başında sekiz adet kişi, iş görüşmesinin son mülakatı için bir odaya alınır. Hemen sonrasında odaya bir gözetmen gelir ve adaylara bazı kurallar açıklar. Kurallar şöyledir:
1. Kendisiyle ve güvenlikle konuşamazlar.
2. Odadan çıkamazlar.
3. Önlerindeki kâğıda hiçbir şekilde zarar veremezler.
Her bir adayın önünde birer boş kâğıt vardır. Gözetmen kuralları söyledikten sonra odadan çıkar. Süre başlar: 80 dakika. Adaylar kağıda baktığında hiçbir şey yazmadığını görürler -yani aslında soru yoktur.- Ama onlara “yalnızca bir soru var ve yalnızca bir doğru cevap var. bir sorunuz var mı?” denmiştir.
İşte bu noktadan sonra her şey daha da karmaşıklaşmaya başlar.
öncelikle işi alınacak kişiyi doğru tahmin ettiğimi söylemeliyim, nasıl tahmin ettiğimi açıklayacağım.
Dark, başlarda bir açıklama yapıyordu. Diyordu ki şirketin kurucusu medyayla ilgilenmeyen , kendi yüzünü göstermeyen biri. Buradan anladım ki saygıdeğer kurucu bu sekiz kişiden biri. Bu noktada göze çarpan iki kişi var: Deaf ve White.
White film boyunca en hareketli karakterlerden biriydi, Deaf ise tam tersi, burada bir hinlik olabilir düşüncesiyle White'ın sırf bizi denemek için konulmuş olabileceğini düşündüm. Tabi sonrasında White'ın hasta olmasıyla, yani ilaçlara bağlı olmasıyla onun olamayacağını anladım. E o zaman Deaf olsa gerekti çünkü mülakatın son aşamasına kadar gelmiş olabilecek karaktere sahip bir insan bu kadar kolay odadan atılmamalıydı. O hâlde kurucumuz kesinlikle Deaf idi.
Pekalâ işe alınacak kişi kim olacaktı? Açıkçası filmin başından beri Blonde gibi hissediyordum, çünkü karşısına çıkan her şeye atlamıyor, detayları ince eleyip sık dokuyordu. (son sahneden anlamış olabileceğimiz üzere :)) Tabii ki direkt hissiyat diyerek bilmedim, kimlerin olamayacağını belirlediğimde olabilecek tek kişi Blonde oluyordu. Zira White narsist hastanın teki, Black fazlasıyla dindar, Brown ise kumarbazın teki.
(şimdi düşününce Brown mevzusu biraz şaibeli ancak ondan asla öyle bir 'vibe' alamamamıştım.)
Bunları bildim ama sorunun ne olduğunu bilemedim. yukarıda size gözetmenin sözlerine yer vermiştim, bakın oraya soruyu göreceksiniz (•‿•)
bekliyor muydum böyle bir şeyi, hayır beklemiyordum aklskdlsk
onu da bu saatte geç izlemiş olmama veriyorum xd
izlemesi oldukça keyifliydi, gözümü kırpmadan herkesi incelemek zevkliydi. Tabi düşünmek ve Poirot'un deyişiyle beynimin 'gri kıvrımlarını' zorlamak hoşuma gitti.
İzlenir mi, çok rahat izlenir efm. tabii buraya kadar okumuşsanız zaten filmi izleyen kısımdasınızdır da orası ayrı.