Spoiler içeriyor
"Masum insanlardan suçlular yaratmayın." 📌Idol I karşıma çıkan sürekli editleri sayesinde izlemeye başladığım bir dizidir. 📌Dizinin konusu kısaca cinayetle suçlanan bir idolün fanının avukatı olması,bu zorlu süreçte yaşadıkları,avukatıyla arasındaki ilişkinin gelişimiydi. 📌Dizi genel anlamda çok soft ve tatlı bir diziydi.Yavaş…devamı"Masum insanlardan suçlular yaratmayın."
📌Idol I karşıma çıkan sürekli editleri sayesinde izlemeye başladığım bir dizidir.
📌Dizinin konusu kısaca cinayetle suçlanan bir idolün fanının avukatı olması,bu zorlu süreçte yaşadıkları,avukatıyla arasındaki ilişkinin gelişimiydi.
📌Dizi genel anlamda çok soft ve tatlı bir diziydi.Yavaş yavaş gelişen bir ilişki izledik(gerçekten yavaştı bu arada ilk öpücük bile 10.bölümde gerçekleşti).
📌Dizide Raik ve Sena ikilisinin kimyası çok iyiydi,ben ikiliyi gerçekten çok sevdim ve çok yakıştırdım.
📌Ayrıca Raik'in travmaları,kendini bir kalıba sokmazsa sevilmeyeceği korkusu,üzerindeki o dayanılmaz baskı çok iyi işlenmişti.Ve Sena'nın geçmişi,babasının olayından dolayı yaşadığı travma da iyi işlenmişti.
📌Aşktan ve cinsellikten ziyade iki karakterin birbirine verdiği destek ve değer ön plandaydı ve bence bu çok güzeldi.
📌Son bölümlere kadar Raik'in karıştığı cinayet olayı çözülmedi,bir türlü gerçek katilin kim olduğu ortaya çıkmadı.Şüphelendiğim 2 kişi vardı ama hiç tam emin olamadım,her bölüm ikisi arasında gidip geldim ama suçlunun kim olduğuna bir türlü karar veremedim.Ben grup arkadaşları Jae Hee'den ve Ceo Geum'dan şüpheleniyordum başından beri ama hep Ceo Geum suçlu gibi geliyordu bana.Paragöz,hırslı,acımasız ve sert bir iş adamı olmasından dolayı sanırım çünkü kdramalarda genelde bu tarz tipler asıl suçludur ve yaptıklarının üzerini kapatmak için her şeyi yaparlar.Ama katil hiç beklemediğim ve şüphelenmediğim biri çıktı.Hye Jin,Raik'in eski kız arkadaşı.Gerçi olay planlı falan değildi,kız histerik bir halde kendisine zarar vermek isterken Seong'a zarar veriyor,aralarında bir arbede yaşanırken yanlışlıkla çocuğu bıçaklayıp öldürüyordu.Ama itiraf etmeliyim,kızın bunu yapmış olacağını,bu kadar takıntılı ve hasta biri çıkacağını hiç beklemiyordum.Kızın katil çıkması büyük ters köşe oldu benim için.
📌Ayrıca dizide Sena'nın "katilin kızı"diye adlandırılması,lisede hatta Raik'in avukatıyken bile bu durum yüzünden zorbalanması,yaftalanması çok saçmaydı.Bu ne biçim mantıktır kardeşim?Babasının yaptığı şey için,hiçbir suçu günahı olmayan bir kızı niye suçluyor,dışlıyor,yargılıyorsunuz?Kızın ne suçu var,suçu işleyen o mu,ne bu mantıksız nefret?Gerçi tek bu dizide değil,birçok Kore dizisinde aile üyelerinden herhangi birinin işlediği bir suç yüzünden birçok karakter hakarete ve zorbalığa maruz kalıyor.Sanırım bu Kore'de gerçektende olan bir şey.Yani çok saçma ve mantıksız bir durum,sırf zorbalamak için yapılan bir şey gibi,doğru dürüst hiçbir nedeni,gerekçesi,mantığı yok.Düşene bir tekme daha atmak gibi bir şey işte.Ki kızın babası suçsuz büyük ihtimalle,kız babasının masumiyetini kanıtlamak,adını temizlemek için(ölmüş olsa da)yeniden dava açtı dizinin sonunda.
📌Dizinin sonu musmutlu bir şekilde bitti,Gold Boys tekrar bir araya geldi,grupça başarılı bir geri dönüş yaptılar,savcı Kwak babasının pençelerinden kurtuldu,sonunda kendi hayatını istediği gibi yaşamak adına adımlar atmaya başladı ve tabiki de çiftimiz birlikte ve mutluydular.
📌Dizi nedense bana eski Kore dizilerini hatırlattı ve beni biraz nostaljik hissettirdi.
Puanım:9/10
2026/5.Dizim