Kaguya-sama'dan sonra izlediğim en iyi romantik komedi animesi buydu desem abartmış olmam sanırım. Muazzam bir animeydi. Zaten eğer ilk bölümde ana çift birbirlerini sevdiklerinin farkındalarsa birde bunun üstüne ilk bölümde sevgili olurlarsa o romantizm animesinin kötü olma ihtimali yok. Bu…devamıKaguya-sama'dan sonra izlediğim en iyi romantik komedi animesi buydu desem abartmış olmam sanırım. Muazzam bir animeydi. Zaten eğer ilk bölümde ana çift birbirlerini sevdiklerinin farkındalarsa birde bunun üstüne ilk bölümde sevgili olurlarsa o romantizm animesinin kötü olma ihtimali yok. Bu animede böyle bir animeydi.
Hikaye açısından çok bir şey sunmuyor çünkü hayattan kesitler türünde bir anime fakat yaşanan tüm olaylar insanın içini ısıtan, yüzüne bir tebessüm konduran cinsten olaylardı. Ayrıyeten zıtlıklar üzerine tasarlanmış bir romantizm kurgusuda hikayeye komiklik katmış.
Bunun dışında animenin karakterleri animenin en iyi 2 özelliğinde biri diyebilirim. Her bir karakter zekice yazılmış, yapay durmayan, klişe ve sinir bozucu hareketlerde bulunmayan, kendilerini sevdirtmeyi başaran karakterlerdi. O kadar iyi karakterlerdi ki aralarından favori bir karakterim olmadı, her birini ayrı ayrı sevdim.
Duygularını belli edemeyen ve zamanla bunu öğrenmesi üzerine geçirdiği iyi yazılmış karakter gelişimi ile tani, onun tam zıttı şekilde duygularını aşırı şekilde belli eden ne düşündüğü aşırı bariz olan ve aşırı mı aşırı tatlı suzuki, yazılmış neşeli karakterler arasında en iyilerden biri olan ve aynı zamanda nishi'nin gülüşüne aşık olduğu için ayrıca sevdiğim yamada, içine kapanık olmasına rağmen kendisi ve etrafındaki insanlar hakkında ne olup bittiğine kaygısız davranmayan nishi, sürekli karamsar olması ve bunu güzel bir şekilde yansıtması ile taira, kendine hiç değer vermeyen ve zamanla kendine değer vermeyi öğrenen azuma; her biri mükemmeldi. Birbirleri ile oluşturdukları çiftler ve bu çiftlerin dinamikleri de çok iyiydi (tairazuma'cıyız, 2. Sezonda büyük beklentilerim var). Bu saydığım karakterler dışında çok ön planda olmayan karakterlerde kötü değillerdi; Gapocho, honda, manami, aoi ve diğerleri de çok iyiydi.
Animenin 2. En iyi özelliği ise sinematografisi. Biraz bana bocchi the rock havası vermeyi başaran muazzam bir sinematografisi vardı. Animasyonlarından tutun karakter tasarımlarına, arka plan çizimlerine, müziklerine, sahne geçişlerine, ending sekansına, olayların merkeze alındığı kamera açılarına... Bu anime ne kadar büyük bir tutku ile yapılmış çok net belli oluyordu.
Birde animasyon stüdyosunu övmem gereken bir diğer şey ise hiçbir detayı atlamamaları. Her birini tek tek yazmayacağım ama bir tane örnek verecek olursam 6. Bölümde yamada telefonunu düşürüyor ve ekranı kırılıyor, 12. Bölümde ve o bölüme kadar yamada'nın telefonunun gözüktüğü her sahnede yamada'nın telefonunun ekranının kırık olduğunu görüyoruz. Bu tarz şeylere dikkat edilmesi benim bayağı hoşuma gitti.
Animenin 2. Sezonu da onaylandı, önümüzdeki temmuz ayında gelecek bir aksilik olmazsa. Eğer romantizm türündeki animeleri az biraz seviyorsanız bu animeyi kesinlikle kaçırmayın derim, bu animeyi izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
10/10