Spoiler içeriyor
Başımıza taş yağıcak uzun zaman sonra aynı gün içinde iki güzel film izledim!! Ama bugünün kazananı tartışmasız biçimde bu film oldu. İçinde benedict varsa ben de varım dediğimden konusuna bakmadan başladım filme. western havalarına da bu aralar bi sıcağım zaten.…devamıBaşımıza taş yağıcak uzun zaman sonra aynı gün içinde iki güzel film izledim!!
Ama bugünün kazananı tartışmasız biçimde bu film oldu.
İçinde benedict varsa ben de varım dediğimden konusuna bakmadan başladım filme. western havalarına da bu aralar bi sıcağım zaten. ve size bisi diyim mi benedict oscar alırsa şaşırmicam öyle bi oynamak. konusunu yazmama gerek yok, sırf montana tepelikleri ve o çiftlik hayatının izlerken verdiği enteresan his için bile izlenir o yüzden mutlaka izleyin!!
ŞİMDİ SPOİLER
Film benim adıma çok sürükleyiciydi çünkü philin daha ilk dakikalarda çizmiş olduğu profil bile ben gizli bi gayim diye bağırıyodu. Kimliğini gizlemek için abartırcasına erkeklik kesmeler, çıplak elle boğa hadım etmeler, at tokatlamalar falan.
Bi noktada artık brokeback dağı gibi mi olacak işler diye izlemeye başladım ve tavşanın bacağının kırıldığı philin elinin kesildiği sahnede artık bu iş böyle olmicak belli bi bokluk çıkıcak dedim. Çıktı da gerçekten. Ve aklıma şey geldi güvenme yetime döner koyar gshskdkj.
Şimdi çok beğendiğim detaylar:
-o halatın ilmek ilmek işlenmesinin aslında peterin planını da ilmek ilmek işlediğini temsil etmesi,
-tavşanın bacağının kırılması,
-philin geçmişindeki büyük ve toksik olduğu belli olan aşkından kalma o bez parçasıyla o günleri geri getirmek istercesine oynaması.
tuhaf ve anlam veremediğim, aynı zamanda bana göre açıklanmayan detaylar:
-phil abisine inanılmaz bağımlı gibi, başta ona aşık o yüzden evlenmesine çıldırdı herhalde falan dedim o derece. Abisinin onunla hiç muhattap olmamasına karşılık phil her gece abisinin eve dönmesini bekliyo, yetmezmiş gibi koca çiftlikte aynı odada yatıyolar. Biraz bi backgroundu verilebilirdi bu bağımlılık neden diye.
-rose çiftliğe taşındıktan sonra validir falandır zaten bi tuhaflaşıyo, evet phil de sürekli rosela uğraşıyo ama alkolik olup kendini öldürcek kadar da adam bi şey yapmadı ya. ben filmin ilk yarısında bi noktada herhalde bunlar eskiden sevgiliydi, peter da philin oğlu aslında falan diye bile düşündüm. yani o alkolikliğe varış evresi biraz daha açıklanabilirdi seyirciye, tmm adam sürekli can sıkıyo da neden bu denli etkili olabiliyo??
-finali izlerken ya bu kadar soğukkanlılıkla plan yapıp öldürcek bi şey de yoktu dedim ama şimdi yorum yazarken düşününce, peter çok haklı. hem annesi hem de zamanında philin kendisine karşı tutumu sebebiyle, e bi de aslında zeki ve güçlü bi karakter olduğunu da anladık artık, phili önce kendine bağımlı yapıp sonrasında intikamını alması aslında filmin mükemmel bi sona ulaşmasını sağlamış.
Ben bu film üstüne daha düşünürüm, baya sevdim, benedict poposu da gördük daha nolsun ya?? 9/10❤️❤️