🪷21 gün boyunca her gün bir film izliyorum. 2. GÜN🪷 Hayırlı gecelerr! 2. Günün film yorumu biraz geç vakte kaldı ama geç olsun güç olmasın diyorum. Sonuç olarak geldi ya önemli olan o değil mi? Hep beğendiğimiz yapımların yorumuyla gelecek…devamı🪷21 gün boyunca her gün bir film izliyorum. 2. GÜN🪷
Hayırlı gecelerr!
2. Günün film yorumu biraz geç vakte kaldı ama geç olsun güç olmasın diyorum. Sonuç olarak geldi ya önemli olan o değil mi?
Hep beğendiğimiz yapımların yorumuyla gelecek değiliz ya ben de şuan beğenmediğim bir yapım ile geldim.
Ben normalde Yeşilçam klasiklerini severim ama bu film sevdiğim kategoriye girmiyor. Neden girmiyor spoilerli kısımda buna değineceğim ama kısaca her şeyin hızlı bir şekilde hem de aşırı aşırı hızlı bir şekilde ilerlemesi diyebiliriz. Normal Yeşilçam klasiklerinin genel huyudur bu aslında tüm olay hızlıca bağlanır ama bunda "eh be naptın abicim" dedirtti. Filmde sevdiğim tek detay filmin müzikleriydi. Onun dışında cidden irite oldum.
Konusundan bahsedip detaylara gireceğim. -->
Konusu: Genç bir adam olan Murat, avdan döndüğü bir gün hayallerinin kadını ile tanışır. Kasabada bir otel sahibinin kızı olan Gül'e gönlünü kaptıran Murat, artık onsuz yaşamak istemediğini fark eder. Genç kadına evlenme teklifi etmeyi planlayan Murat'ı kötü bir sürpriz beklemektedir.
‼️SPOİLER‼️
Ben sevda işlerini seven bir insanım ama bangır bangır girilen yapımları sevmiyorum. Bunuda sevmedim o yüzden. Filmin ilk dakikalarında çift birbirine hemen aşık oluyor.
İnsana "bir birbirinizi doya doya göreydiniz" dedirtti.
Hadi ona tamam desem 1 saat içinde adam seninle bir yuva kurucam bülbül yuvası falan demeye başladı. Abi o işler öyle kolay oluyor mu ya. Zaten ilk görüşte aşka inanan bir insan değilim izlerken beni çileden çıkarttı.
Benim nezdimde iki insan belirli bir süre ortak zaman paylaşımı yapmalı ki hoşlanılacak birşeyler çıksın ortaya.
Devam ettiğimde çocuğa hamile kalıyor ama bu çocuk bir anda doğmuş ve bacak kadar boya geliyor cjsjxjsj
Yani en azından bir doğum anını görseydik dedim.
Murat'ın nefret ettiğim hareketlerinden biri aklında birisi varken evlilik yapmasıydı. Abicim aklınızda biri varsa evlenipte karşı tarafa saygısızlık yapmayın. En midemi bulandıran ve beni çileden çıkaran "aklındaki ile yaşar yanındaki ile ölürsün" tayfası. Muratta bu tayfadandı.
Gül ile Murat'ın karşılaşmalarında ben sana ondan boşan diyemem oda seni seviyor bırak gel diyemem dedi. Bu takdir edilesiydi. Zaten başkasının mutsuzluğu üzerine kurulan mutluluktan hayır gelmez.
Ah alırsınız arkadaşlar yapmayın. (Göz yaşları ve kalpten geçenlerde birer ah yerine geçer. İlla dilden dökülmesi gerekmiyor. Mesela kalpten edilen duada er veya geç tutar. Deneyimlerime dayanarak söylüyorum. İnşallah kalbimden geçirdiğim her duam tutar ve bana nasip edilir. Amin ✨)
Beğendiğim diğer şeylerden biride filmin sonunda iki kadının birbirine sarılıp birbirlerine destek olmasıydı ki kadın kadının yuvasıdır. ✨
‼️SPOİLER BİTMİŞTİR‼️
Açıkçası ben herşey oldu bittiye geldiği için cidden irite oldum. Bugüne kadar izlediğim Yeşilçam klasikleri arasında en flash hızında hareket eden yapımdı. Beğenmedim tavsiyede etmiyorum. Belki şarkıların hatırına izlenir. Bana kattığı tek şey şarkılardı çünkü. Unutmadan diğer Yeşilçam filmlerinde genel olarak bir mesajda veriliyor ama burda oda yok..
He filmin sonunda bulunan kadın dayanışması ise bilemem tabi ama çok saçma bir kavuşma hikayesi olmuş onu bildireyim yani. 3. Günde görüşmek üzere. İyi geceler tatlı rüyalar. ✨