🔎 RAF'A GELMESİ GEREKEN 12 ÖZELLİK 📌 FAVORİLERİN SIRASINI DÜZENLEME Favoriler bölümündeki sıralamayı, yerini değiştirmek istediğimiz içeriğe basılı tutup sağa sola kaydırarak düzenleyebilmeliyiz. 📌 REFERANS VERME Gönderilerde bir içeriğe/yazara/yönetmene, yazının içinde referans verirken o içeriği/yazarı/yönetmeni etiketleyebilmeliyiz ve üstüne tıkladığımızda sayfasına…devamı🔎 RAF'A GELMESİ GEREKEN 12 ÖZELLİK
📌 FAVORİLERİN SIRASINI DÜZENLEME
Favoriler bölümündeki sıralamayı, yerini değiştirmek istediğimiz içeriğe basılı tutup sağa sola kaydırarak düzenleyebilmeliyiz.
📌 REFERANS VERME
Gönderilerde bir içeriğe/yazara/yönetmene, yazının içinde referans verirken o içeriği/yazarı/yönetmeni etiketleyebilmeliyiz ve üstüne tıkladığımızda sayfasına ulaşabilmeliyiz. Ben yazımda Game of Thrones'tan bahsediyorum diyelim. Yazıyı yazarken aşağıda bir yerlerde "Referans Ver" diye bir sekme olsun. O sekmeden Game of Thrones'u aratıp, cümlede dizinin adının geçtiği yere etiket atabilmeliyim. Böylece dizinin adının geçtiği yer mavi olur ve kullanıcılar yazıda dizinin adına tıklayarak dizinin sayfasına erişebilir. Bu özellik yazıyı okuyanlara muhteşem kolaylık sağlayacaktır. Umarım anlatabilmişimdir.
📌 KULLANICI ETİKETLEME
Üstteki özelliğe benzer bir şekilde, bir gönderide veya bir yorumda Instagram'da olduğu gibi kullanıcıları "@kullaniciadi" şeklinde etiketleyebilmeliyiz. Şu an her ne kadar "@" işaretini kullansak da karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmiyor.
📌 LİNKLERE TIKLAMA
Gönderilerde veya yorumlarda yazılan linklere tıklayabilmeli ve ilgili sayfaya ulaşabilmeliyiz.
📌 BAŞA SABİTLEME (geldi)
Twitter'da olduğu gibi istediğimiz bir gönderiyi profilde başa sabitleyebilmeliyiz. İhtiyaç duyulduğu zamanlarda çok faydalı olabilir.
📌 PROFİL VE KAPAK FOTOĞRAFINI KIRPMA
Profil veya kapak fotoğrafını değiştirirken seçtiğimiz fotoğrafın direkt yerleştirilmesi zorluk çıkarabiliyor. İlgili fotoğrafı seçtiğimiz anda fotoğrafı uygulama içinde kırpabilmeliyiz.
📌 ORİJİNAL İSİMLER
Bildiğiniz üzere bir içeriği aratırken veya o içeriğin sayfasını görüntülerken her zaman o içeriği çevrilmiş ismiyle görüyoruz. Bu, benim gibi daha çok orijinal isimlere hakim olanlar için bazı zorluklar çıkarabiliyor. Ayarlarda "Orijinal İsimleri Gör" seçeneği olmalı ve isteyenler bu ayarı aktifleştirip içerikleri çevrilmiş halleriyle değil orijinal isimleriyle görüntüleyebilmeli.
📌 OYUNCU İSMİYLE İÇERİK ARATMA
Bazen bir filmin adını veya yönetmenini hatırlayamadığımız, sadece hangi oyuncunun filmde rol aldığını hatırladığımız olabiliyor. Bu sorunu çözmek için ilgili filmi veya diziyi oyuncunun ismiyle de aratabilmeliyiz. Çok faydalı bir özellik olacağını düşünüyorum.
📌 İÇERİK YORUMLARININ SIRALANMASI
Bir içerik hakkında paylaşılan yorumları gördüğümüz bölümde sağ üst köşeye "Sırala" butonu eklenmeli. Bu butona tıkladığımızda da karşımıza "En çok beğeni alanlar, En yeniler ve En eskiler" şeklinde üç seçenek çıkmalı ve bu seçeneklerden istediğimizi seçerek, ona göre yorumları sıralayabilmeliyiz. Bu şekilde ilgili içerik hakkındaki yorumlara bakarken kullanıcıya daha büyük bir rahatlık sağlanmış olur.
📌YAYINEVİNE TIKLAMA
Nasıl ki herhangi bir kitabın sayfasında yazarın ismine tıklayıp aynı yazarın diğer kitaplarını görebiliyorsak, yayınevine de tıklayayabilmeli ve aynı yayınevinin bastığı diğer kitapları da görebilmeliyiz.
📌 KARAKTER SINIRININ ARTIRILMASI
Bazen bir gönderiyi hazırlarken üzerinde konuştuğum eser hakkındaki düşüncelerim bir hayli fazla oluyor. Haliyle Game of Thrones yazımda olduğu gibi, hepsini yazmak istediğimde de 5000 karakter sınırına ulaşıyorum ve daha fazlasını yazmam mümkün olmuyor. Bu sınır yüzünden mağdur duruma düşenin sadece ben olmadığıma eminim. "Devamı yorumda" olayını da hiç sevmediğim için bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem zaten benim gibi çok uzun eleştiriler ve incelemeler yazanlar çok az, aksine çoğu kişi çok kısa yorumlar yazıyor. Bence bu sınır 5000'den 10000'e çıkarılmalı.
📌 EN ÇOK KATKIDA BULUNANLAR LİSTESİ
Bildiğiniz üzere, yeni çıkan veya az bilinen içerikler genellikle sistemde görünmüyor. Siz de "Eksik İçerik Bildir" kısmından bunu bildirebiliyorsunuz. Bildirdiğiniz içerik de birkaç güne kalmadan sisteme ekleniyor. Raf'ın "Keşfet" kısmında, en üstte her ay yenilenen ve on kişinin isminin sıralandığı "En Çok Katkıda Bulunanlar" listesi bulunmalı. Kullanıcılar da sıralamaya girmek için sürekli eksik gördükleri içerikleri bildirmeye çalışacaklar. Böylece bir rekabet ortamı oluşacak ve bu ortam Raf'ın daha da gelişmesini sağlayacaktır.
***
Düşünceleriniz neler? Sizce de bu özellikler gelmeli mi? Başka gelmesini istediğiniz özellikler var mı?