Selamlar raf ahalisi, nasıllarsınız🐣? Bu aralar ilgimi çeken ve araştırıyor olduğum bir konuyu sizlere de açmak istedim. (*pat diye dalmışım konuya) ~•Beynimiz farklı titreşimler sayesinde omuriliğe belirli sinyaller gönderir ve bunlar da farklı frekans aralıklarının oluşmasını sağlar. Bu sinyaller alfa,…devamıSelamlar raf ahalisi, nasıllarsınız🐣?
Bu aralar ilgimi çeken ve araştırıyor olduğum bir konuyu sizlere de açmak istedim.
(*pat diye dalmışım konuya)
~•Beynimiz farklı titreşimler sayesinde omuriliğe belirli sinyaller gönderir ve bunlar da farklı frekans aralıklarının oluşmasını sağlar. Bu sinyaller alfa, beta, teta, delta ve gama şeklinde olup nöronlara ve kaslara bir uyarıcı niteliğindedir.
Örneğin Alfa frekansı (8-13 Hz) beynin sakin çalışması gerektiğini belirtirken Beta frekansında(13- ... Hz) bir problemin çözümünü kolayca halletmesi gerektiği görülür. Teta'da (4-7 Hz) algı ve sezgimiz en üst seviyeye ulaşırken Delta frekansı(0-4 Hz) rüya görmemizi sağlayan aralıktır.
Ve Gama frekansı bilincimizin en açık olduğu kısımdır, deltadaki bilinçaltına kaymanın aksine. Bu aralıksa (20- ... Hz) şeklindedir. Yani Hertz büyüdükçe bir noktada anlama kapasitesi, bilinç seviyesi gibi durumlar da artıyor.
🪄İşte gelelim konumuza: 40 Hz Binarual Beat.
Beynimiz 40 hz'de yani gama sinyallerinin olduğu seviyede, biyolojik olarak nöronların birbirlerine bağlantısında kullanılan nörotransmitterlerin sinaptik bağlantıyı daha hızlı kurmasını sağlar.
🙂↕Bu da beraberinde hafızada, odaklanmada, dikkat eksikliğini büyük ölçüde aşmada ve alzheimer gibi ileri boyutlu durumları yavaşlatmada etkin rol oynatır.
Ben son zamanlarda üst seviye unutkanlık ve dikkat toplayamama, odaklanmayı mumla arayacakken mumu bile unutma seviyesine gelen biriyim. Ki normalde her şeyi hafızamda tutmamla da bilinirim fakat bir anda, nazar değdi nazar, işler tersine döndü.
🖋Hafıza için su da çok önemliymiş, aman diyim aksatmayın.
Bunun üzerine çalışmalarımda, 40 Hz Binarual Beat dinlemeye başladım, etkisini gördüğümü düşünüyorum şuanlık ki ilerde daha da belli olacak.
Şunu da belirtmeden geçmeyeyim, bu frekans aralığı kiminde baş ağrısı gibi olumsuz sonuçlar doğurabiliyormuş o yüzden sesi düşük seviyede tutarak temkinli davranmak önemli bu noktada.
🪄Şimdi de bahsetmek istediğim bir diğer konu, Beyaz Gürültü
Genel olarak araştırdığınızda bebeklerin sakinleşmesi ve uyuması için kullanılan bu yöntem, yetişkinlerde de gerginliği azaltma ve zihnin dinlenmesinde öncü olarak dikkati artırma, hiperaktiviteyi baskılama ve uyku kalitesini olumlu etkileme gibi şekillerde etkisini gösteriyor.
🛌Beyaz gürültüye bakarsanız, ses aynı arabada otobandayken duyulan uğultu ve radyonun boş olduğundaki statik sese benziyor. Ve süpürge makinesi çalışırken de sanki bu sesi duyduğumuzu fark ettim.
Bunların ortak yönü, bebeklerin uyuduğu anlar. Arabaya bindiği anda uyumaları, süpürge makinesi çalışırken sakinleşmeleri vesaire. Sanırım bu anne karnındayken içerisinde oldukları ses atmosferini andırıyormuş o yüzden de kendilerini güvende, sakin hissediyorlarmış.
Eğer diyorsanız ki "Ya Nyc, bebekler şimdi ne alaka"
Fazla bilgi göz çıkarmaz a dostlar 🤗
Bunu da öğrendikten sonra yine stresli olduğum anlarda, genelde de ders çalışırken dinlemeye başladım. Ve bunun da olumsuz sonuçlar doğurma ihtimali yine varmış. Ama yüksek sesli olursa. Hani bilesiniz.
Velhasılı kelam; çok su içmeye, ders çalışırken 40 Hz dinlemeye ve kafa dağıtırken de Beyaz Gürültü tercih etmeye karar verdim. En azından bir süre, denemekten zarar gelmeyecek haliyle.
Bunları araştırırken de Pembe gürültü, Mavi gürültü, Kahverengi gürültü gibi çeşitlerin olduğunu da öğrenmiş oldum.
Konu da fazlasıyla ilgimi çekti, bununla alakalı bildiğiniz kitap/ makale varsa ve önerirseniz çok sevinirim ~•°
İyi akşamlarrr ve okuduğunuz için teşekkürler 🌸